Floyd Mayweather a fost declarat invingator in fata lui Oscar De la Hoya, in cel mai asteptat meci al anului in box, stirnind un scandal de proportii.

Floyd „Pretty boy" Mayweather a incasat 587 de lovituri de la Oscar „Golden Boy" De la Hoya si a expediat 481 de pumni in cel mai asteptat meci de box al anului, dar la final a fost declarat invingator de doi dintre cei trei arbitri prezenti la Las Vegas, stirnind un scandal de proportii.

O suta de milioane de telespectatori, din o suta de tari care au transmis in direct meciul, au asistat neputinciosi la aceasta decizie. Alti aproape 17.000, primele rinduri fiind ocupate de invitati care ar putea completa oricind o lista comparabila cu cea de la Premiile Oscar - Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Eddie Murphy, Jennifer Lopez, Eva Longoria, Ron Howard, Jim Carrey, Toby McGuire, Will Ferrell - sau cu cea a sportivilor din Hall of Fame, fiind prezenti, printre altii, Michael Jordan, Magic Johnson, Charles Barkley, Felix Trinidad, Bernard Hopkins si Thomas Hearns, au huiduit momentul in care invingatorul a primit centura cu diamante, a cincea la categorii diferite.

Neinvins de 38 de partide, Floyd Mayweather jr. a intrat arogant in ring, purtind un sombrero urias si un halat in culorile drapelului mexican pentru a-l enerva pe detinatorul titlului, Oscar De la Hoya, un american nascut din transfugi mexicani. Strategia i-a reusit, pentru ca boxerul de culoare a fost nevoit sa faca fata, cu un zimbet stilcit de pumnii lui De la Hoya, furiei mexicanului pe durata celor 12 runde, el limitindu-si tactica la lovituri izolate, dar mai precise. Cu toate acestea, doi dintre cei trei arbitri (113-115, 116-112, 115-113) l-au creditat pe Mayweather cu victoria, stirnind indignare in sala din Las Vegas. Mayweather (30 de ani) nu a parut afectat, declarind ca se retrage din postura de campion mondial „pentru ca nu mai are nimic de dovedit", acesta fiind se pare si ultimul meci pentru De la Hoya (34 de ani).

Doroftei, care a comentat meciul pentru TV Sport, a declarat iritat: „Din pacate, aici vorbim de business si nu de box". „Am crezut ca Oscar a cistigat lupta la puncte. A fost mai agresiv si a dat mai multe lovituri. Fiul meu a avut o aparare buna, a parat multe lovituri, dar tot cred ca Oscar a pus atita presiune incit sa cistige lupta", a declarat dupa meci si Mayweather senior, tatal invingatorului si unul dintre tehnicienii care s-au ocupat in trecut de pregatirea lui De la Hoya.