Dupa ce tatal si bunicul Ralucai Stroescu au denuntat politicienii oportunisti, presedintele PSD s-a recunoscut in culpa, dar sustine ca totusi are dreptate.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a cerut public scuze familiei Ralucai Stroescu, managerul de audit de la Ernst&Young care a murit pe fondul epuizarii, pentru ca i-a folosit numele la mitingul social democratilor din 1 Mai. „Daca i-am lezat cumva pe cei din familie si am dat senzatia ca am incercat sa folosesc politic acest nume, cer scuze. Dar nu poate sa nu ramina acest caz ca un simbol si un reper pentru ceva ce nu este in regula", a declarat Geoana, la Cluj. Liderul PSD considera ca acest caz tragic nu trebuie sa ramina fara o anumita consecinta din punctul de vedere al relatiilor de munca, inclusiv la companii transnationale. „Si Parlamentul, si Guvernul ar fi trebuit sa reactioneze", a mai spus presedintele social democrat.

Tatal si bunicul Ralucai Stroescu si-au exprimat profundul dezgust fata de folosirea numelui tinerei de catre „politicienii sau oportunistii in cautare de rating", cerind public, intr-o declaratie acordata agentiei MEDIAFAX, sa fie lasati sa-si plinga durerea in liniste. „Raluca a fost un om. Un om special, un om bun, ambitios si valoros. Sintem siguri ca nu si-ar fi dorit sa fie un instrument in mina unor politicieni sau oportunisti care-si doresc cu orice pret rating", spun ei. Mai mult, cei doi au cerut ca imaginea Ralucai „sa ramina neintinata de murdaria, de nimicnicia" celor care incearca sa traga foloase de pe urma disparitiei ei.

Manifestatia organizata de PSD de 1 Mai i-a fost dedicata si Ralucai Stroescu, spunea la momentul respectiv Mircea Geoana. Acesta a mai spus ca PSD va milita pentru ca sindicatele sa ajunga si in companiile multinationale si pentru ca tinerii sa aiba salarii decente. De altfel, PSD a facut o petitie in care afirma ca este nevoie ca si in companiile multinationale sa se munceasca normat. De asemenea, europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat saptamina trecuta ca decesul Ralucai Stroescu arata ca in Romania s-a ajuns la „un nou soi de sclavie". Corina Cretu a declarat ca, in urma cazului Ralucai Stroescu, a decis sa ii trimita o scrisoare comisarului european pentru munca si afaceri sociale, Vladimir Spidla, in scopul de a provoca „o mare dezbatere", in contextul „unei situatii generale" din Romania, in care multe companii transnationale profita de faptul ca, din cauza saraciei, multi romani sint dispusi sa accepte „tot felul de abuzuri".

Cazul Raluca Raluca Stroescu (31 de ani) era manager de audit la filiala romana a companiei Ernst&Young. Ea a fost gasita moarta, pe 22 aprilie, de catre politisti si pompieri, care au fost alarmati de un coleg al tinerei. Colegi ai Ralucai Stroescu spun ca ea lucrase intens, in ultimele saptamini, la un proiect important de audit. In acest rastimp, femeia ar fi slabit sapte kilograme, ajungind sa aiba mai putin de 40 de kilograme la o inaltime de 1,65 m.

Cititi discursul integral al europarlamentarului PSD Corina Cretu pe cotidianul.ro/select