In etapa a sasea a CM, un spectator a fost accidentat mortal, iar o treime dintre speciale au fost anulate.

Ghinioanele si nepriceperea organizatorilor Raliului Argentinei aproape ca au transformat etapa sud-americana a Campionatului Mondial (WRC) intr-una de stadion, primele doua speciale disputindu-se pe arene din Buenos Aires si Cordoba. O furtuna iscata in capitala argentiniana la sfirsitul primei zile de concurs a determinat blocarea partiala a traficului aerian, astfel ca avionul in care se aflau organizatorii a ramas la sol, in conditiile in care pilotii din WRC erau deja la 700 km distanta, in Cordoba. Astfel, s-a decis anularea tuturor specialelor din prima zi de concurs, in numar de sapte, fiind amputat 30% din traseu, premiera in istoria raliurilor.

La toate acestea s-a adaugat si decesul unei spectatoare in virsta de 50 de ani, care a fost lovita pe un sector de legatura dintre speciale de catre pilotul argentinian Gonzalo Alenaz. El a intrat cu masina intr-un pilc de spectatori, accidentind inca doi dintre ei, insa viata lor e acum in afara oricarui pericol. Oricum, Alenaz va fi cercetat pentru acest incident, accidentul petrecindu-se pe un sector de drum normal, nerestrictionat in vreun fel circulatiei publice.

Ultimele patru speciale ale acestei a sasea etape de CM s-au disputat azi-noapte, iar Sebastien Loeb avea deja un avans de 19 secunde fata de Marcus Grönholm, aflindu-se aproape de a patra victorie in acest sezon. Romanul Claudiu David, debutant la CM, se afla pe locul 31, la 24 de minute si 23 de secunde de lider. Urmatoarea etapa va fi Raliul Sardiniei, ce va avea loc peste doua saptamini.