Finalele Cupei Romaniei la volei din acest sezon au fost adjudecate de doua echipe din provincie, CVM Tomis Constanta si CSU Metal Galati, in fapt, recentele castigatoare ale campionatelor interne. La feminin, gruparea pregatita de Zoran Terzic, cele
Finalele Cupei Romaniei la volei din acest sezon au fost adjudecate de doua echipe din provincie, CVM Tomis Constanta si CSU Metal Galati, in fapt, recentele castigatoare ale campionatelor interne. La feminin, gruparea pregatita de Zoran Terzic, celebrul antrenor al Serbiei, castigatoare a bronzului mondial, a dispus de Stiinta Bacau, cu 3-0 (25, 8, 19), la capatul unei partide fara istoric. De altfel, moldovencele antrenorului Florin Grapa s-au "taiat" destul de repede dupa ce au pierdut la mare lupta primul set, astfel ca, CSU Metal Galati a defilat in urmatoarele seturi si a intrat, in premiera, in posesia Cupei Romaniei. Dupa finala feminina, presedintele ANS, Octavian Belu, si presedintele FRV, Gheorghe Visan, au generat un moment emotionant, inmanandu-i Alinei Stefanescu o diploma si un trofeu pentru intreaga cariera sportiva, incununata cu un titlu mondial universitar si cu numeroase performante interne si internationale. La masculin, lupta a fost mai captivanta, CVM Tomis Constanta, pregatita de argentinianul Jorge Cannestracci, impunandu-se in fata gruparii Dinamo-Lemntrans, cu 3-2 (17, 18, -23, -21, 11). Dupa un debut in forta al campionilor, care au inchis rapid primele doua seturi gratie evolutiei polonezului Garbic, ros-albii s-au trezit la realitate si coordonati excelent de ridicatorul Razvan Serban au reusit sa impinga partida in tie-break. Aflati in fata unei premiere, constantenii au rupt din nou echilibrul si s-au impus pe final, spre satisfactia staff-ului de pe Litoral, atat presedintele Sorin Strutinsky, cat si directorul Serhan Cadar, fiind de parere ca, "acum trebuie sa obtinem performante notabile si in Europa".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.