Primarul general al Bucurestiului, Adriean Videanu, ii umileste din nou pe locuitorii orasului, in stilul sau caracteristic. Cu de la sine putere, sfidand orice norme, edilul-sef a dat ordin sa se taie copacii din jurul Palatului Parlamentului si din
Primarul general al Bucurestiului, Adriean Videanu, ii umileste din nou pe locuitorii orasului, in stilul sau caracteristic. Cu de la sine putere, sfidand orice norme, edilul-sef a dat ordin sa se taie copacii din jurul Palatului Parlamentului si din zonele adiacente. Plus distrugerea spatiilor verzi de pe traseul in lungime de 3,2 kilometri, unde se va desfasura in perioada 18-20 mai competitia auto Grand Prix Masters.
In afara de locuitorii din zona, care au acuzat distrugerea parcurilor si taierea arborilor, si reprezentatii administratiilor locale si-au aratat nemultumirea. Zeci de castani au fost taiati la "rasul solului", portiuni intregi de spatiu verde au fost distruse, mai multe gardulete din parcuri fiind scoase. Toate acestea fara nici un fel de autorizatie de la primariile de sector pe raza carora se va desfasura cursa auto. Practic, Primariile sectoarelor 4 si 5 nu au avut nici un cuvant de spus, Videanu actionand dupa bunul plac. "Nu exista nici un aviz pe lucrari. Autorizatiile trebuiau cerute la ADP-uri de sector", ne-a declarat directorul ADP sector 5, Octavian Mirea. Potrivit afirmatiilor lui Mirea, Videanu a desfiintat spatiul verde pe aliniamentul dintre Hotelul Mariott si Parcul Izvor, in suprafata de peste 2000 mp. Intre Calea 13 Septembrie si B-dul Splaiul Independentei, alti 3000 mp au fost distrusi. Alti 6000 mp au "disparut" de pe marginea Strazii Izvor. Numai din fata Casei Oamenilor de Stiinta au fost taiati peste 50 de arbori. Mai mult, gardurile metalice amplasate in luna aprilie a acestui an au fost scoase din aceasta zona. "Am primit nenumarate reclamatii de la cetatenii Sectorului 5. Din nefericire nu am avut ce sa le spunem, atat timp cat noi nici nu am fost consultati. Am mers la firma organizatoare, care ne-a declarat ca au acordul Primariei Capitalei pentru distrugerea spatiilor verzi. Alte zeci de miliarde de lei vechi investite in garduri s-au dus pe apa sambetei", ne-a mai spus directorul Mirea.
Strada Izvor a fost asfaltata anul trecut, aceasta fiind din nou refacuta. Pe banii contribuabililor. Pe langa inconvenientul provocat in aceste zile, cand se lucreaza la razuit si turnat asfaltul, va urma cel din zilele concursului. Bucurestenii nu vor putea circula timp de trei zile prin zona respectiva. Si sarabanda ilegalitatilor coordonate de Videanu continua. Mai multi proprietari de terenuri din zona au acuzat si ei faptul ca s-a intrat pe terenurile private fara ca acestia sa fie consultati.
In afara distrugerii spatiului verde, mai intervine si poluarea care va fi generata de motoarele puternice ale bolizilor participanti la cursa, turate la maximum.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.