Dinamo a dat drumul la sampanie cu patru etape inainte de finalul competitiei interne. Echipa lui Rednic avea nevoie de un rezultat de egalitate la Iasi si, cu exceptia lui Lobont, s-a straduit sa nu obtina mai mult. "Cainii rosii" au condus inca
Dinamo a dat drumul la sampanie cu patru etape inainte de finalul competitiei interne. Echipa lui Rednic avea nevoie de un rezultat de egalitate la Iasi si, cu exceptia lui Lobont, s-a straduit sa nu obtina mai mult. "Cainii rosii" au condus inca din startul partidei, dupa ce Claudiu Niculescu a transformat primul penalty primit de Dinamo in aceste 30 de etape, iar in final fundasii lui Rednic au jucat de parca si-ar fi dorit nespus ca moldovenii sa egaleze. S-a opus ca un nebun Lobont, in mai multe randuri, parand chiar si un penalty acordat gratuit de Corpodean, insa Palimaru a urmarit balonul respins de internationalul dinamovist si a reusit egalarea pentru Poli Iasi.
A fost un campionat dominat cu o autoritate nemaiintalnita in ultimii ani de Dinamo, care, in egala masura, si-a exploatat la maximum calitatile si a profitat cu cinism de slabiciunile rivalilor. Echipa lui Rednic pleca la inceputul sezonului cu sansa a treia: Steaua si Rapid veneau dupa un sezon excelent in Europa, iar ros-albastrii priveau Liga I de la inaltimea UEFA Champions League, competitie in care a ajuns dupa zece ani si pe care a parasit-o in conditii decente. Fara nume grele in lot, Rednic a pus la punct o echipa care a plecat ca din tun, 13 victorii consecutive, in timp ce rivalii s-au poticnit mult si des, marind rapid ecartul. Dar nu numai cu echipele mici, pentru ca Dinamo a reusit in acest campionat o performanta rara si demna sa inchida gura oricarui carcotas: victorii pe linie in meciurile cu Steaua si cu Rapid! Trei factori au contribuit decisiv la acest succes incontestabil. Mai intai forta de atac a "cainilor", care au marcat cu o ritmicitate extraordinara mai ales in turul campionatului, atunci cand "tridentul" Niculescu-Danciulescu-Ganea a dat posibilitatea celorlalti jucatori sa prinda incredere in ei si sa creasca mult in valoare. La reluarea Ligii I, dupa vacanta de iarna, Dinamo l-a pierdut pe Ganea, cel care inscrisese 14 goluri in tur, ceea ce a dus la un recul, insa cei doi atacanti s-au trezit la timp, marcand decisiv in Ghencea si in Giulesti. Al doilea factor important in forta "cainilor" a venit de pe banca tehnica. Mircea Rednic, campion in 2003 cu Rapid, cand, de asemenea, echipa sa nu pleca deloc ca favorita, a stiut sa dea curaj unor tineri precum Pulhac, Stefan Radu, Blay sau Ropotan, s-a pozitionat bine intre echipa si actionariat si a castigat. In fine, Dinamo a beneficiat de liniste la nivelul conducerii. Fara Ioan Becali si Gigi Netoiu, oameni care produceau si intretineau conflicte din nimic, echipa a avut liniste, iar axul Borcea-Rednic a functionat perfect. Mai mult, Borcea are marele merit de a fi insistat in iarna pentru aducerea lui Lobont, impecabil in cele 10 meciuri din acest an pentru "caini" in Liga I. Dinamo a obtinut, asadar, al 18-ale titlu, maine e serbare, insa apoi urmeaza cel mai dificil examen al acestei noi echipe, turul trei preliminar al Ligii Campionilor!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.