Batalia pentru locul doi si-a consumat sambata dupa amiaza un nou act, care a adus victorii si pentru CFR, si pentru Steaua, dar a relansat si discutia despre arbitrii romani. Tudor si Balaj, cotati ca doi dintre cei mai valorosi "fluierasi" din t
Batalia pentru locul doi si-a consumat sambata dupa amiaza un nou act, care a adus victorii si pentru CFR, si pentru Steaua, dar a relansat si discutia despre arbitrii romani. Tudor si Balaj, cotati ca doi dintre cei mai valorosi "fluierasi" din tara, au comis erori impardonabile, care au directionat punctele si care justifica solicitarile cluburilor de a avea arbitri straini la partidele din Liga I.
CFR Cluj a trecut de Rapid cu 3-2 dupa un meci nebun, al patrulea din ultimele cinci in care giulestenii incaseaza cel putin trei goluri. Cea mai discutata faza a meciului a avut loc in minutul 92, cand Marius Constantin a centrat pe spate, iar Freddy a fost lovit de minge in bratul intins. Arbitrul Balaj nu a dictat penalty-ul care se impunea, iar Clujul s-a impus si a ramas pe locul doi. Totusi, CFR-ul a meritat victoria, pentru ca a jucat cu foarte multa ambitie, in special strainii care au profitat de excluderile de saptamana trecuta, iar adversarii au fost in nota obisnuita in ultima luna. Adica o aparare incredibil de slaba, un portar, Edel, ezitant, si o lipsa de incredere evidenta. Rapidul din ultima luna a incasat trei goluri de la Steaua, patru de la Dinamo, trei de la Bistrita si sambata alte trei. Ar fi facila culpabilizarea portarului de culoare, insa intreaga atitudine a echipei lui Razvan Lucescu a lasat de dorit, dupa startul foarte bun si deschiderea scorului aparand o automultumire sinucigasa intre fundasii Rapidului, cu Marius Constantin vinovat la golurile lui Didy si Semedo (foto). "Cel mai bun meci al acestei echipe de cand o antrenez eu!", a exclamat la final Cristiano Bergodi, antrenorul CFR-ului, in timp ce conducerea a felicitat echipa pentru daruire. "Sper ca Dinamo sa joace cu prima echipa si sa invingem in Stefan cel Mare, ca sa aiba gust victoria", a declarat Iuliu Muresan, presedintele ardelenilor, care a mai anuntat ca jucatorii vor primi cate 20.000 RON pentru izbanda in fata Rapidului.
"Bara lui Dumnezeu"
La 10 minute de la victoria Clujului, Steaua a inceput disputa de la Urziceni, cu Unirea, constienta ca numai o victorie o mai poate pastra in coasta ocupantei locului secund. Fara opt titulari, dupa ce in preziua meciului i-a mai pierdut si pe Bostina si Nesu, care s-au alaturat celorlalti accidentati, Olaroiu a improvizat si i-a iesit, insa si aici a fost un sprijin consistent al arbitrilor. Alexandru Tudor, arbirul despre care pana acum se spunea ca este incoruptibil, a dictat in minutul 33 un penalty de cascadorii rasului: Cristocea a cazut la un metru de portarul Grigore, iar Vali Badea a facut 2-0. Aceasta lovitura de pedeapsa l-a scos din minti pe Dan Petrescu, cel care a fost eliminat la pauza pentru proteste. Unirea a fortat in repriza secunda, iar Bilasco a fost la cativa centimetri sa devina "bestia nera" pentru Steaua. Mai intai a redus din diferenta in minutul 84, apoi, in prelungiri, a trimis mingea in bara. "Trebuie sa recunosc ca am avut mare noroc la bara aceea din minutul 90. Daca intra in poarta eram gata, nu mai aveam sanse la locul doi. Acea bara a Urziceniului este un semn de la Dumnezeu ca Steaua va termina pe locul doi", a spus la final Gigi Becali. In mod normal, ros-albastrii vor castiga ultimele patru etape ale acestui campionat, insa ramane la mana rezultatelor obtinute de CFR Cluj pentru a spera la locul doi, care duce in preliminariile Ligii Campionilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.