Sandru a spus ca vrea ca Orban sa precizeze daca analiza clauzelor contractului pune in evidenta existenta unor posibile interese cu caracter patrimonial pentru partile semnatare.
Ea a explicat ca contractul cu firma Bechtel se ridica la valori foarte mari, dovedindu-se "oneros pentru statul roman si implicit pentru fiecare contribuabil in parte". "Desi proiectul a fost controlat la inceput de PSD, el a beneficiat de protectie si din partea actualei puteri. Presedintele Traian Basescu a criticat in repetate randuri, in campania electorala din 2004, modalitatea de atribuire a contractului catre firma Bechtel, dar, odata ajuns la Cotroceni, n-a mai spus nimic", a sustinut Sandru.
Vicepresedintele PIN a afirmat ca societatile Scetaroute si Bceom au incheiat parteneriatele cu Bechtel prin intermediul firmei de consultanta CredInvest International Malta, reprezentata de Alain Mangion, care este in prezent ambasadorul Maltei in Romania. De aceea, Lavinia Sandru i-a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, sa precizeze daca in procesul de acreditare a lui Alain Mangion au fost verificate toate implicatiile de ordin patrimonial, precum si interesele ambasadorului in tara noastra. (R.A.)