Comisarul european pentru piata interna si servicii, Charlie McCreevy, a confundat Bucurestiul cu Sofia, declarind ca s-a intilnit cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, pentru a discuta probleme legate de economia din Bulgaria.

Ch
Comisarul european pentru piata interna si servicii, Charlie McCreevy, a confundat Bucurestiul cu Sofia, declarind ca s-a intilnit cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, pentru a discuta probleme legate de economia din Bulgaria.

Charlie McCreevy a declarat, intr-o conferinta de presa, la finalul vizitei sale de doua zile in Romania, ca s-a intilnit cu ministrul Varujan Vosganian, iar discutiile au vizat problemele ce intra sub incidenta Ministerului Economiei si Finantelor. "Am discutat despre economia Bulgariei si despre progresele care s-au realizat. Sper ca discutia a fost fructuoasa atit pentru ministrul Economiei, cit si pentru noi", a spus el, raspunzind unei intrebari adresate de jurnalisti, fara sa sesizeze confuzia.

Intrebat daca CE a primit varianta modificata de MEF privind taxa auto de inmatriculare si daca si-a exprimat pozitia fata de aceasta, McCreevy a raspuns ca din cite stie el nu exista nici o plingere pe aceasta tema si ca exista astfel de taxe de prima inmatriculare si in alte tari europene.

Comisarul a amintit cresterea economica spectaculoasa din Romania, care depaseste media europeana. Este decizia Guvernului roman cind si cum va adopta o strategie postaderare, care sint domeniile in care Romania ar putea avea succes pe piata interna, insa fiecare tara membra e responsabila de indeplinirea angajamentelor asumate, a mai spus el. McCreevy a vorbit si despre experienta irlandeza (tara sa de origine) in UE, care ar putea fi un model pentru Romania.

Comisarul european spera ca dezbaterea politica interna nu va afecta activitatea economica din Romania, precizeaza un comunicat al Presedintiei, la finalul intrevederii dintre McCreevy si Vacaroiu.

Comisarul s-a intilnit cu reprezentanti ai mai multor institutii, printre care Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. McCreevy a mai fost primit de presedintele interimar Nicolae Vacaroiu si de premierul Calin Popescu Tariceanu.

cotidianul.ro/select - Asculta mai mult - Inregistrarea conferintei de presa in care comisarul european confunda Romania cu Bulgaria


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.