In maxim doua saptamini, autoritatile de la Kiev au de gind sa inaugureze Canalul Bistroe, informeaza Realitatea. Intre 18 si 28 aprilie, au fost efectuate teste de navigare pe canal, toate decurgind fara probleme cu exceptia blocarii, ieri, a unui v
In maxim doua saptamini, autoritatile de la Kiev au de gind sa inaugureze Canalul Bistroe, informeaza Realitatea. Intre 18 si 28 aprilie, au fost efectuate teste de navigare pe canal, toate decurgind fara probleme cu exceptia blocarii, ieri, a unui vas in zona Iliciovsk.

Cind va fi completat, Canalul Bistroe ar trebui sa aiba o adincime de 8,5 metri, fata de 7 metri, cit au Sulina si Dunarea-Marea Neagra. Prin lucrarile efectuate de ucrainieni pina in prezent, s-a ajuns la o adincime de 5 metri.

Construirea canalului, care va provoca daune ecologice grave in zona deltei, a fost criticata nu numai de autoritatile romine dar si de Comisia Europeana si de organizatii internationale pentru protectia mediului precum World Wildlife Fund.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.