PRO • Florian Pittis REDACTOR-SEF Radio3Net "Astia sint batrini? Astia n-au virsta!"

"E de departe cel mai mare eveniment care s-a petrecut la noi dupa ‘89. Stones sint punctul culminant al evolutiei industriei spectacolului in domeniul muzicii rock. Ei sint citiva pe scena, dar daca te uiti la programul concertului o sa descoperi mai multi insi decit lucreaza la un film, peste 200. E o institutie si toti functioneaza ca un singur om. In momentul in care Jagger pleaca de pe scena pe limba aia din fata si de pe acoperisul stadionului din Köln 200 de reflectoare pleaca dupa el, in momentul in care el e la 70 si ceva de metri de scena si nu e nici un delay de sunet, inseamna ca toti gindesc ca o singura persoana. Orice concert de-al lor e pe viata si pe moarte, nu-si pot permite sa traga chiulul. La Copacabana, la finalul unui concert de doua ore, uita-te la Mick Jagger care nu gifiie nici un pic. Astia sint batrini? Astia n-au virsta! Problema pentru mine e nu ce fac la concert, ci ce fac in timpul lor liber, la cita energie au. Sint fenomene, sint legende, si daca ar fi in scaun cu rotile as veni sa-i ascult".

FLORIAN PITTIS redactor-sef Radio3Net: "Fenomenul Rolling Stones e ca fenomenul Harry Potter. Ei sint in fata si compun, restul traiesc de pe urma compozitiilor lor."CONTRA • Tom Wilson DJ Si jurnalist ENGLEZ "Ce fac ei nu mai e muzica, e marketing"

"Concertul Rolling Stones e o mare mizerie, o sa ma duc doar ca sa rid de ei. Jarvis Cocker de la Pulp spunea ca Stones au fost naspa incepind din anii ’80 si sint de acord cu el. Nu ii critic pentru ca sint batrini, dar fac de extrem de mult timp acelasi lucru. Si sa-l vezi pe Mick Jagger la 60 de ani alergind pe scena in pantaloni de piele e o comedie. Fac touring nonstop, biletele sint atit de scumpe incit se vede clar ca totul e suta la suta afacere si ca nu mai e muzica, e marketing; nu mai sint muzicieni, sint comercianti. Faptul ca atita lume din Romania se duce la concert nu e ceva tipic pentru tara asta: se bucura de brandul lor foarte puternic si pot sa se duca oriunde in lume si sa tina un concert cu casa inchisa. Ei au ramas o legenda din anii ’60 si e misto pentru Romania ca vin, dar pentru mine Rolling Stones joaca in Divizia C. Nu cred totusi ca o sa se vada pe scena ca sint atit de batrini, au luat atitea droguri de-a lungul timpului incit sint perfect conservati".

Tom Wilson DJ si jurnalist: "N-o sa se vada ca sint atit de batrini. Au luat atitea droguri de-a lungul timpului incit sint perfect conservati."Record de bani, virsta si spectatori Rolling Stones e cea mai bogata trupa inca activa, membrii sai avind impreuna o avere de 570 de milioane de lire sterline. Cel mai bogat e Mick Jagger, cu 215 milioane de lire sterline, iar cel mai sarac Ronnie Wood, cu doar 75 de milioane de lire sterline, noteaza "The Guardian".

La data concertului de la Bucuresti cei de la Rolling Stones vor avea impreuna 252 de ani. Mick Jagger, 63; Keith Richards, 63; Charlie Watts, 66; Ronnie Wood, 60.

Doua milioane de oameni au fost prezenti la concertul de la Copacabana, Rio de Janeiro, pe care Rolling Stones l-a tinut in februarie 2006, in cadrul turneului A Bigger Bang.

cotidianul.ro/select - Citeste mai mult - Cele mai bogate staruri din industria muzicala