Din anonimat complet, Mika a sarit direct pe primul loc al topurilor britanice de muzica. Si continua sa foloseasca metroul.

Acum citeva luni era complet anonim. In ianuarie a intrat direct in topul BBC cu cele mai bune piese din 200
Din anonimat complet, Mika a sarit direct pe primul loc al topurilor britanice de muzica. Si continua sa foloseasca metroul.

Acum citeva luni era complet anonim. In ianuarie a intrat direct in topul BBC cu cele mai bune piese din 2007. Single-ul "Grace Kelly" ramine in heavy rotation de atunci pe majoritatea canalelor radio si tv de muzica pop. Albumul "Life in Cartoon Motion", lansat in februarie anul acesta, a fost comparat cu productii marca Freddie Mercury, Scissor Sisters, Robbie Williams si chiar David Bowie. In plus, "Life in Cartoon Motion" seamana foarte mult cu titlul sau. E dinamic, pozitiv, ludic, e genul ala de sound care te face sa vrei sa sari intr-un picior pe strada. Si sa nu te enervezi ca ti-ai varsat cafeaua pe tine, in timp ce incercai sa prinzi culoarea verde la semafor. Si sa faci abstractie de traficul infernal. In fine, e o muzica usor de digerat si de fredonat care te binedispune.

Pare putin, dar el a reusit, la doar 23 de ani, o performanta pentru care altii au muncit o viata. Numele sau real este Mica Penniman. Enervat ca jurnalistii si fanii nu reuseau sa-l pronunte corect, a adoptat numele de scena Mika. S-a nascut in 1983 in Beirut, dintr-un tata libanez si o mama de origine americana, si traieste in Londra de cind avea 9 ani. Desi toata lumea ii prezice interviuri in prime time la MTV si multimi dezlantuite de fani si paparazzi care il vor hartui, Mika sustine ca va continua sa foloseasca metroul. Trupa lui este formata din Martin Waugh (chitara si backing vocals), Michael Choi (chitara bas si backing vocals), Vinnie Potestivo, Cherisse Osei (baterie) si Luke Juby (clape).

Albumul "Life In Cartoon Motion" a fost comparat cu productii mari semnate de Freddy Mercury, Scissor Sisters, Robbie Williams si David Bowie cotidianul.ro/select - Asculta mai mult - Sound-ul tinarului cintaret Mika


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.