Multipla campioana a renuntat la tehnicianul Matei Stanei.

Actual consilier prezidential, Mariana Bitang, a parasit lotul olimpic de gimnastica in urma unei escapade la discoteca a Catalinei Ponor&Co., ce a avut ca urmare desfiintarea
Multipla campioana a renuntat la tehnicianul Matei Stanei.

Actual consilier prezidential, Mariana Bitang, a parasit lotul olimpic de gimnastica in urma unei escapade la discoteca a Catalinei Ponor&Co., ce a avut ca urmare desfiintarea echipei si trimiterea sportivelor sa se pregateasca la cluburi. Dupa aproape doi ani, Bitang revine in sala pentru a o antrena pe cea care a lasat-o, pentru o perioada, "somera".

"Nu aveam nici un gind sa-mi schimb antrenorul, insa domnul Matei Stanei mi-a zis ca nu ma mai poate antrena din cauza unor probleme de sanatate. Dupa ce am aflat ca se hraneste cu pastile, m-am speriat. Are 62 de ani, iar sanatatea ii mai joaca feste. Nu vreau sa pateasca ceva in sala si sa-l am pe constiinta. Nu am avut incotro si a trebuit sa-mi gasesc un alt antrenor. Cum cu domnul Forminte nu ma inteleg, nu mai ramasese decit varianta Mariana Bitang-Octavian Bellu, antrenorii cu care eu am cunoscut gloria. Sint cei mai buni", a spus Catalina Ponor.

Odata luata decizia, tripla campioana olimpica si-a sunat fosta antrenoare. "Am discutat si a fost de acord sa ma antreneze. Mi-a zis ca viata mea personala nu o intereseaza, dar cele doua-trei ore pe zi pe care le vom petrece la antrenamente vrea sa lucrez cum trebuie. Iar asta este si in interesul meu", a adaugat Catalina. Desi in prezent Octavian Bellu ocupa functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, Ponor este optimista si crede ca, "atunci cind timpul ii va permite va intra si dinsul in sala sa imi mai dea cite un sfat".

In perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing, gimnasta doreste sa lucreze la trei aparate: "Daca va merge solul il voi face si la Mondiale. Daca nu, voi concura doar la birna si, probabil, la sarituri". Catalina m-a cautat in urma cu doua zile. Ne-am intilnit la Bucuresti si am discutat foarte serios si, dupa mai bine de patru ore, vazind-o foarte determinata sa faca performanta, am acceptat sa lucram impreuna. Ea are talent cu carul, dar asta nu ajunge. Sper ca impreuna sa reusim rezultate rasunatoare", a confirmat si Mariana Bitang.

Conducerea FRG considera ca aceasta colaborare nu poate fi decit benefica gimnasticii romanesti. "Toata lumea vrea sa-i dea o mina de ajutor Catalinei. Deocamdata, va exista o perioada de evaluare in care o sa o vada doamna Bitang, dupa care se va decide daca o va antrena sau nu. Pentru gimnastica romaneasca ar fi un cistig reintrarea in activitate a ambelor", a declarat presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.