In plina campanie pentru referendum, Basescu mai deschide un cimp de lupta: acuza voalat un personaj influent de la Kremlin ca s-a implicat in operatiunea "322".

Intr-un interviu acordat ziarului "Romania libera" seful suspendat al sta
In plina campanie pentru referendum, Basescu mai deschide un cimp de lupta: acuza voalat un personaj influent de la Kremlin ca s-a implicat in operatiunea "322".

Intr-un interviu acordat ziarului "Romania libera" seful suspendat al statului pare tentat sa-i dea dreptate fostului sef al SIE Ioan Talpes care a acuzat recent faptul ca exista structuri externe interesate sa destabilizeze Romania. La fel ca si Talpes, Basescu sugereaza ca exista o legatura intre suspendarea sa de Parlament si astfel de structuri.

Presedintele Basescu nu a ezitat chiar sa dea indicii: "Este interesant, de asemenea, daca a fost vreo vizita a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo doua-trei zile inainte de votul de suspendare dat de Parlament. Poate politicienii cu care s-a intilnit pot spune mai multe", a spus Basescu.

Cine este acest personaj la care presedintele face trimitere? Despre Aleksandr Kondyakov se poate spune ca este un personaj extrem de influent in aceasta parte a Europei. Are usile deschise la biroul lui Putin si ii da sfaturi presedintelui Voronin. Prin intermediul firmei NovoCom ofera consultanta Administratiei Prezidentiale a Federatiei Ruse, Guvernului rus, dar este in acelasi timp si consilierul presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Mai mult, Kondyakov este Mare Secretar al Marii Loji Masonice a Rusiei si in aceasta calitate a venit in 2003 la Bucuresti pentru a sustine alegerea lui Eugen Ovidiu Chirovici in fruntea masonilor romani. Aleksandr Kondyakov este totodata membru al Asociatiei Europene a Consultantilor Politici, acolo unde este coleg cu strategul politic Bogdan Teodorescu.

Contactat ieri de "Cotidianul", Eugen Ovidiu Chirovici nu a exclus posibilitatea ca Kondyakov sa fi vizitat in ultima vreme Romania, dar a precizat ca, in mod categoric, acesta nu a facut-o in calitate oficiala de secretar al masoneriei rusesti. "Pe linie oficiala, de cel putin un an domnul Kondyakov nu a mai fost in Romania. Vizitele private pe care le face un conducator de loja intr-o tara nu trebuie anuntate la masoneria romana. Si daca as stii de o vizita recenta, desi nu sint la curent cu vizitele domnului Kondyakov, mi s-ar parea o indiscretie sa comentez vizita unui persoane private", ne-a declarat Chirovici. Chiar daca nu a citit declaratiile lui Basescu, Chirovici a tinut sa excluda in mod categoric ideea unei implicari politice a Marii Loji Nationale din Romania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.