Presedintele LPF il asteapta pe Gigi Becali cu probe pentru declaratiile privind presupusul blat dintre FC Arges si CFR Cluj, dar refuza ca politia sa se implice in acest caz.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ieri pentru NewsIn ca Liga se va implica in cazul jucatorilor pitesteni si il asteapta pe patronul Stelei, Gigi Becali, sa aduca probele care dovedesc ca Tanasa, Chita si Mircea Stan au fost contactati de Viorel Ilinca. "Sint interese mari la mijloc si fiecare incearca sa puna presiune. LPF se va implica prin comisiile abilitate si va cerceta acest caz. Toti sustin ca au probe, dar cind e sa le aduca nu mai vine nimeni. Astept ca Gigi Becali sa se prezinte cu aceste probe. Personal, cred ca Viorel Ilinca nu e vinovat cu nimic, e baiat bun si un presedinte adevarat. Nu cred ca ar fi in stare sa se bage in asa ceva", a declarat pentru NewsIn Dumitru Dragomir.

Seful Ligii a adaugat ca politia nu are nici un motiv sa se implice in acest scandal: „Politistii nu au de ce sa se bage. Cum ar fi ca politia sa se implice in tot ce spune fiecare cretin din tara asta? Si Voiculescu a spus ca are probe ca presedintele Traian Basescu este securist, dar cind a fost chemat sa le aduca nu s-a mai prezentat".

Dragomir a precizat ca totul face parte dintr-o strategie a lui Gigi Becali: „E lupta mare la locul doi. Gigi nu e prost, ii invrajbeste pe toti si isi vede interesul. Aici nu este vorba despre coruptie, ci doar despre batalia pentru locul doi. Daca Becali nu vine cu dovezile, risca o amenda sau o suspendare, conform regulamentului".

Reactiile lui Dumitru Dragomir au venit in urma afirmatiilor facute, joi, de patronul stelist, Gigi Becali, care a spus intr-o conferinta de presa ca are probe care atesta faptul ca jucatorii lui FC Arges, Alin Chita, Ciprian Tanasa si Mircea Stan au fost contactati de presedintele Unirii Uriziceni, Viorel Ilinca, sa nu joace corect in meciul cu CFR Cluj. „Va aduc probe ca cineva a facut ceva murdar. Alin Chita a fost contactat de o persoana ca sa i se dea 15.000 de euro ca sa trinteasca meciul cu CFR Cluj. Aceeasi propunere le-a fost facuta si lui Tanasa si Mircea Stan. 15.000 de euro pentru Tanasa si 15.000 pentru Mircea Stan. Ilinca s-a intilnit cu Chita", a declarat Becali. La rindul sau, patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, a adaugat: „Ilinca s-a intilnit cu Alin Chita in centrul Pitestiului. Jucatorul mi-a spus acest lucru. I-a propus sa nu joace corect, iar in schimb va primi 15.000 de euro. Aceeasi propunere a fost facuta si pentru Mircea Stan si Tanasa".