Handbalul masculin romanesc a dat o noua lovitura in cupele europene, dupa ce UCM Resita a reusit sambata seara sa imite performanta de anul trecut a celor de la Steaua MFA si sa cucereasca Challenge Cup, la capatul unei finale de infarct cu puter
Handbalul masculin romanesc a dat o noua lovitura in cupele europene, dupa ce UCM Resita a reusit sambata seara sa imite performanta de anul trecut a celor de la Steaua MFA si sa cucereasca Challenge Cup, la capatul unei finale de infarct cu puternica grupare norvegiana HK Drammen. Plecati cu sansa a doua in retur din cauza egalului de pe teren propriu, 26-26, resitenii pregatiti excelent tactic de Aihan Omer au rasturnat calculele hartiei si au pus mana pe trofeul continental gratie golaverajului din Norvegia, dupa ce Rohozeanu a inghetat tabela de marcaj la scorul de 36-36 cu doar 50 de secunde inainte de fluierul final.
Ceea ce parea imposibil dupa primul meci al finalei Challenge Cup, cand UCM Resita a fost egalata pe final de HK Drammen si si-a diminuat vizibil sansele de a mai castiga trofeul pus in joc, a devenit realitate, sambata seara, elevii antrenorului Aihan Omer reusind sa smulga un egal istoric pe terenul campionilor Norvegiei. Si cum scorul general a fost de 62-62, UCM Resita a beneficiat de criteriul EHF referitor la numarul mai mare de goluri marcate in deplasare si aduce din nou in tara Cupa Challenge. Constienti de faptul ca nu numai o victorie le poate aduce trofeul, resitenii si-au vandut scump pielea inca de la debut si au incercat sa opreasca tavalugul norvegian condus excelent din teren de tunarii Hagen si Solber (cate 10 goluri). De altfel, sustinuta frenetic de un public numeros, HK Drammen a condus ostilitatile in prima repriza, dar elevii lui Omer au tinut aproape si au recuperat de fiecare data, intrand la vestiare cu un minus de trei goluri: 14-17. Dupa pauza, jocul s-a echilibrat pe fondul unui joc mai atent al oaspetilor, in vreme ce gazdele au riscat mai mult, deschizand brese in aparare. Fapt sesizat si de Aihan Omer, care apeleaza din mers la o apararea avansata si agresiva, urmata de contraatacuri taioase, iar scorul devine favorabil oaspetilor, 29-28, in minutul 50. Moment din care totul devine o adevarata "ruleta ruseasca", avantajul de pe tabela alternand de la o tabara la cealalta. In minutul 59, Tucanu rateaza, HK Drammen puncteaza prin Hagen si intra in ultimul minut cu un avantaj minim, 36-35. Aihan Omer cere time-out, iar cateva secunde mai tarziu Rohozneanu egaleaza cu un sut senzational, spre stupefactia celor 4500 de spectatori. La ultimul atac, gazdele forteaza victoria, dar tunarul Hagen rateaza si aduce deznadejdea in tribune si pe banca tehnica, in vreme ce resitenii incing hora bucuriei in mijlocul terenului, sarbatorind, astfel, primul trofeu obtinut chiar la prima participare in cupele europene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.