Un studiu realizat de compania de analiza Economist Intelligence Unit (EIU) arata ca diferenta dintre gradul de utilizare al internetului in tarile din Africa si Asia si tarile cu cel mai mare grad de utilizare al internetului se micsoreaza de la an
Un studiu realizat de compania de analiza Economist Intelligence Unit (EIU) arata ca diferenta dintre gradul de utilizare al internetului in tarile din Africa si Asia si tarile cu cel mai mare grad de utilizare al internetului se micsoreaza de la an la an, informeaza Reuters.
Potrivit studiului, diferenta s-a micsorat datorita ieftinirii internetului broadband (in banda larga) in aproape toate tarile lumii. Astfel, in America de Nord conexiunea broadband costa aproximativ 1% din venitul lunar, iar in cele mai scumpe tari, costul acestuia nu depaseste 10% din venitul lunar.
Studiul a intocmit un clasament in functie de tipul de conexiune folosit, rata de utilizare si implicarea statului in raspandirea utilizarii internetului. Astfel, in acest top, pe locul 1 s-a clasat Danemarca, urmata, in ordine, de SUA, Suedia, Hong Kong, Elvetia si Singapore. Romania nu figureaza in primele 20 de clasate in acest top.
in Romania, potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), numarul de conexiuni broadband a crescut cu 60% in primul semestru al anului 2006, fata de aceeasi perioada din 2005 si a ajuns la 1,2 milioane de utilizatori. Conexiunile broadband acopera 5,5% din populatia Romaniei.
Economist Intelligence Unit (EIU) este o companiei de cercetare si consultanta specializata in realizarea de studii nationale si internationale pe diferite piete.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.