Microsoft Corp. a anuntat o majorare cu 65% a profitului inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, depasind estimarile pietei pe fondul cererii mai mari decat era preconizat pentru sistemul sau de operare Windows Vista, relateaz
Microsoft Corp. a anuntat o majorare cu 65% a profitului inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, depasind estimarile pietei pe fondul cererii mai mari decat era preconizat pentru sistemul sau de operare Windows Vista, relateaza Reuters.
"Cererea pentru sistemul Vista sta la baza acestor rezultate", a declarat un analist al Fort Pitt Capital Group, Kim Caughey. Aceasta a adaugat ca grupul informational si-a stabilit "obiective rezonabile pentru anul 2008, lucru care le ofera destul spatiu de manevra".
Microsoft a raportat un profit net de 4,93 miliarde dolari, sau 50 de centi pe actiune in al treilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, trimestru ce a luat sfarsit la 31 martie, depasind rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 2,98 miliarde dolari, sau 29 centi pe actiune.
Veniturile au crescut cu 32%, pana la 14,4 miliarde dolari.
Grupul american spera ca ultimele versiuni ale celor mai faimoase programe ale sale, Windows si Office, vor fi motorul de crestere al companiei in urmatorii ani.
Aceste produse genereaza peste jumatate din veniturile obtinute de Microsoft, precum si aproape intreg profitul. Directorul financiar al Microsoft, Chris Liddell, a declarat ca vanzarile Vista au depasit chiar si propriile estimari cu 300-400 milioane de dolari.
"Acest produs a fost foarte bine primit si chiar daca se afla doar la inceput, evolutia acestuia este incurajatoare", a declarat Liddel intr-un interviu acordat Reuters.
Anul fiscal 2008 al companiei, care incepe in luna iulie 2007, va fi primul ce va beneficia de vanzarile de calculatoare pe care sunt instalate sistemul de operare Windows Vista precum si pachetul Office 2007 sau de castigurile generate de companiile ce isi aduc la zi sistemele.
Microsoft estimeaza ca in anul fiscal urmator va beneficia de castiguri pe actiune intre 1,68-1,72 dolari pe actiune, echivalent cu venituri de 56,5 - 57,5 miliarde dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.