Crima pasionala in centrul universitar Iasi. Un director de vinzari la o firma din Botosani a fost gasit mort in comuna suceveana Ciprian Porumbescu. Dupa primele cercetari reiese ca barbatul de 32 de ani a fost omorit de doi studenti din Iasi. Motiv

Crima pasionala in centrul universitar Iasi. Un director de vinzari la o firma din Botosani a fost gasit mort in comuna suceveana Ciprian Porumbescu. Dupa primele cercetari reiese ca barbatul de 32 de ani a fost omorit de doi studenti din Iasi. Motivul: gelozie si jaf. Cei doi au avut drept complici alti doi studenti.

Daniel Mancas a fost dat disparut de familie la sfirsitul lunii februarie. Dupa cum sustinea sotia directorului, Anisoara Mancas, la momentul respectiv, Daniel a plecat de acasa la volanul masinii sale, un Audi A4, spunind familiei ca merge pina in comuna Letcani, judetul Iasi, pentru a cumpara niste piese pentru automobile. Pentru ca de atunci nu a mai raspuns la mobil, Anisoara Mancas a cerut spirjinul Politiei. La inceput, toate cercetarile au esuat.

Primul fir: masina

Politistii au descoperit masina lui Daniel Mancas pe 16 aprilie, in Agigea, judetul Constanta. Potrivit anchetatorilor, masina "s-a plimbat" in opt orase si, din februarie si pina acum, a schimbat 16 proprietari. Politistii au ajuns la concluzia ca automobilul a fost vindut initial la Pitesti. Pe 26 aprilie, politistii au descoperit si cine a vindut masina familiei Mancas. Este vorba de Vlad Scurtu, student in anul I la Facultatea de Informatica din Iasi.

Tinarul a intrat repede in atentia politistilor, pentru ca avea antecedente penale. Impreuna cu Mihaela Horeanu, de 21 de ani, studenta in anul III la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii "Al.I. Cuza", si Daniel Braescu, de 26 de ani, student in anul V la Facultatea de Medicina din cadrul UMF Iasi, erau cercetati pentru inselaciune. Cei trei erau acuzati ca au pagubit o firma din Iasi, folosind identitati false si facturi falsificate. In cazul disparitiei lui Daniel Mancas, cei trei au intrat imediat in cercul suspectilor: il cunosteau pe directorul de vinzari din Botosani.

Crima pasionala

Cercetarile au aratat ca Mihaela Horeanu il cunostea foarte bine pe Daniel Mancas, care urma si el un masterat la Iasi. Desi era prietena cu Vlad Scurtu si locuia chiar impreuna cu acesta, tinara nu a renuntat la relatia pe care o avea cu omul de faceri botosanean. Potrivit anchetatorilor, scinteia conflictului a izbucnit atunci cind Daniel Mancas i-a spus iubitei sale ca nu intentioneaza sa divorteze, sa-si lase sotia si copilul pentru ea.

"Mihaela impreuna cu prietenul ei au premeditat crima. Gelozia si jaful au fost de fapt mobilul. L-au chemat pe 9 februarie sa le faca o vizita la apartamentul din Nicolina. Vlad Scurtu si Mihaela Horeanu l-au omorit aplicindu-i cel putin sapte lovituri de cutit in zona pieptului si a spatelui. Si-au chemat doi prieteni, tot studenti, Daniel Braescu si Alexandru Stan, cel din urma student anul III la Facultatea de Constructii, au transportat si ingropat cadavrul intr-o padure de pe raza comunei Ciprian Porumbescu, judetul Suceava", a declarat Victor Codreanu, procuror criminalist la Parchetul de pe linga Tribunalul Iasi. Dupa ce au scapat de cadavru, presupusii criminali au vindut toate bunurile lui Mancas: masina, laptopul, trei telefoane mobile si mai multe bijuterii.

Scurtu-Irimia Vlad Horeanu Mihaela Alina Braescu DanielStan Alexandru Omor calificat

Supus interogatoriului, pe 27 aprilie, Vlad Scurtu a recunoscut ca l-a omorit pe Daniel Mancas. Mihaela Horeanu a cerut un aparator din oficiu. Cele mai multe detalii s-au obtinut in noaptea de 29 spre 30 aprilie. In urma interogatoriului la care au fost supusi suspectii, anchetatorii au aflat unde a fost dus cadavrul. Politistii si legistii au fost ghidati prin telefonul mobil pentru a gasi locul exact unde a fost ingropat afaceristul botosanean.

Vlad Scurtu si Mihaela Horeanu sint cercetati pentru comiterea infractiunii de omor calificat. Cei doi risca o pedeapsa cuprinsa intre 25 de ani si detentie pe viata. Daniel Braescu si Alexandru Stan sint cercetati pentru complicitate la comiterea infractiunii de omor calificat.

Al doilea copil i s-a nascut dupa disparitie Daniel Mancas, 32 de ani, nu facea parte din elita oamenilor de afaceri ai Botosaniului, dar avea un nivel de trai mai mult decit indestulator. Era un tinar care, spre deosebire de multi altii, a preferat sa ramina in tara si sa isi asigure existenta muncind in Botosani. Era casatorit si avea un copil. Al doilea copil i s-a nascut dupa ce a disparut. Sotia sa, Anisoara, isi pierduse speranta sa il mai vada, iar fiica de numai opt ani a inceput sa isi schimbe comportamentul si intreaba mereu de ce nu suna tatal. Pe colegi i-a mirat disparitia, mai ales ca tocmai fusese avansat, dar spun ca de ceva timp Daniel incepuse sa se schimbe, parea marcat de un lucru anume. (S.B.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.