Pentru ca Steaua se scalda in ape tulburi, Gigi Becali s-a autodemis din functia de presedinte si s-a proclamat amiral suprem.

Dupa cinci ani tumultuosi la Steaua, managerul general al militarilor, Mihai Stoica, a fost trecut pe linie moarta. Acuzind probleme de sanatate, pe considerente de stres, „razboinicul" lui Gigi Becali s-a declarat invins si si-a anuntat patronul, in weekend, ca renunta la functie. „E oficial, Mihai Stoica nu mai e la Steaua. Nu mai conteaza de cind si de ce s-a intimplat acest lucru. Mihai a fost demis, desi spune ca si-a dat el demisia. Nu ne-am certat. Am facut o analiza si astea au fost concluziile mele. Mihai Stoica era manager, dar stai putin, Dinamo are 15 puncte avans, desi a investit 250.000 de euro in Blay, Ze Kalanga, Me Kalanga, iar eu am bagat cinci milioane", a confirmat ieri Gigi Becali, inaintea meciului contra Otelului Galati. Chiar daca a sustinut ca Mihai Stoica nu va pleca de la Steaua, in pofida zvonurilor din ultimul timp, patronul ros-albastrilor afirma ca demiterea managerului general a fost stabilita cu o luna inainte si ar fi trebuit sa fie publica abia la sfirsitul campionatului.

Becali si-a alungat nepotii

Stoica nu este singura victima de la Steaua. Insusi patronul Becali s-a autoexclus din organigrama clubului, impreuna cu familia si apropiatii. Marele cistigator al mutarilor fortate de jocul slab al echipei este directorul executiv Valeriu Argaseala, promovat la rang de presedinte al Consiliului de Administratie, in conditiile in care Gigi Becali s-a autoproclamat amiral suprem. De asemenea, fostul international Gabi Popescu se va ocupa de transferuri, un loc in organigrama urmind sa aiba si fostul oficial al FRF Cristian Bivolaru. „Presedinte este la aceasta ora Valeriu Argaseala, l-am pus pe el. Am dat afara tot CA, doi nepoti, Teia Sponte, Mihai Stoica si pe mine. Argaseala este presedinte CA, Iulian Ghiorghisor - vicepresedinte, mai este Cristian Bivolaru, in vara vor mai veni doua persoane, sint oameni care muncesc. Si eu sint vinovat, nu trebuia sa stau la palat, nu astea sint atributiile unui presedinte. Eu conduc Steaua pina la moarte, dar nu mai sint presedinte. Inseamna ca nu am fost bun presedinte, daca Steaua a ajuns in situatia care este. Am lasat haturile prea multa vreme. Mi-am dat seama ca nu mai merit si mi-am dat mie singur demisia. Cine este presedinte trebuie sa munceasca. Eu doar voi da ordine, voi fi amiralul suprem", spune Becali.

Dupa oficializarea rupturii, Stoica a convocat o conferinta de presa ad-hoc in fata Manastirii Casin, in cadrul careia a confirmat demiterea fara sa ofere detalii privind motivele. Relatiile dintre Mihai Stoica si echipa s-au racit o data cu eliminarea Stelei din Cupa Romaniei, 0-1 in fata Politehnicii Timisoara, din acest moment Stoica nemaitrecind pe la echipa. In tot acest timp, fostul oficial din Ghencea a fost ironizat de patron, in timp ce antrenorul Cosmin Olaroiu, in trecut foarte apropiat de Stoica, a fost reconfirmat in postul de antrenor, nefiind considerat vinovat de situatia echipei. „Olaroiu a ramas pentru ca a muncit", si-a reiterat Becali pozitia.

MM Stoica: 20 de luni de suspendare

Ca manager general, Mihai Stoica a cistigat cu Steaua doua titluri si a participat de trei ori in primavara europeana. In schimb, MM si-a atras dispretul mai multor oameni, nu numai din fotbal, pentru comportamentul sau. Celebru ramine episodul cind l-a lovit cu pumnul pe un suporter pentru ca il injura pe Dica sau cind l-a agresat, verbal, pe presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, si fizic pe seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita, colonelul Ionel Ciumuca, motiv pentru care a intrat in baza de date cu huligani a Jandarmeriei. In total, Stoica a fost suspendat 20 de luni pe plan intern, o etapa pe plan extern si a primit amenzi in valoare de 5.370 de euro si 11.000 de lei.