Cateva sute de taximetristi din Bucuresti si Ilfov au organizat sambata, in Capitala un mars de protest, nemultumiti de prevederile Legii privind transportul public de persoane care, in opinia lor, incalca mai multe drepturi. Vicepresedintele Asociat
Cateva sute de taximetristi din Bucuresti si Ilfov au organizat sambata, in Capitala un mars de protest, nemultumiti de prevederile Legii privind transportul public de persoane care, in opinia lor, incalca mai multe drepturi. Vicepresedintele Asociatiei Profesionale a Transportatorilor in Regim de Taxi si Inchiriere, Cristian Lazarescu, a declarat pentru Mediafax, ca Legea 92/2007, prin care toate serviciile de transport devin de utilitate public, incalca mai multe drepturi constitutionale, cum sunt cele referitoare la proprietate, la libera circulatie, la munca si la libera initiativa. "Actiunea noastra este o mediatizare a faptului ca grupurile de interese din Parlamentul Romaniei au elaborat o lege anticoncurentiala, doar pentru milionari, prin care se ingradesc absolut toate drepturile. Legea 92/2007 privind transportul public de persoane este o nationalizare a serviciilor", a spus Cristian Lazarescu. El a aratat ca taximetristii sunt nemultumiti pentru ca, incepand din 2008, pentru a obtine o autorizatie trebuie sa investeasca milioane. Taxiurile au plecat, in jurul orei 11.00, din parcarea Salii Polivalente, pe traseul Bd. Tineretului-Bd. Cantemir-Pta. Unirii-Bd. Bratianu-Bd. Balcescu-Bd. Magheru-Bd. Catargiu-Pta. Victoriei (fara stationare)-Bd. Aviatorilor. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.