Actrita momentului la Hollywood vrea sa preia rolul care a facut-o celebra pe Marilyn: Pola, din „Cum sa te mariti cu un milionar". Aceeasi pelicula a insemnat un succes urias si pentru cel mai cunoscut roman din cetatea filmului, regizorul Jean Negulesco.

Mitul Marilyn Monroe continua sa fie la ordinea zilei la Hollywood. Ultimul star din cetatea filmului fascinat de legenda divei este Nicole Kidman. Actrita australiana vrea sa produca si, foarte probabil, sa joace intr-un remake al filmului „Cum sa te mariti cu un milionar", din 1953. Nicole Kidman nu este la primul remake dupa pelicule celebre in cariera ei si, pina acum, pare urmarita de ghinion. Incercarile precedente, „Ce vraji a mai facut nevasta mea" („Bewitched") si „Neveste perfecte" („The Stepford Wives"), au fost esecuri de box-office.

Clasica Marilyn

Pentru cea care a interpretat rolul de seducatoare in cautarea barbatului vietii, evident un milionar, s-a inventat statutul de sex-simbol, Marilyn fiind prima actrita rasfatata cu acest titlu. „Cum sa te mariti cu un milionar" a fost filmul care a consacrat-o pe actrita care a ramas pina azi cea mai cunoscuta blonda a cinematografului. Pelicula este considerata si acum una dintre cele mai bune comedii romantice din istoria cinematografului. Marilyn, atunci in virsta de 27 de ani, a reusit sa le eclipseze, cu stralucirea ei, pe colegele de platou Betty Grable si Lauren Bacall, mai cunoscute decit ea inainte de lansarea peliculei. In acelasi an, Marilyn a aparut intr-un alt film devenit clasic, „Domnii prefera blondele".

Milionara dupa divort

Nicole Kidman, cea care vrea sa readuca in prim-plan magnetismul dintre frumusete si bogatie, ar avea prea putina nevoie de ajutorul unui milionar. Starul australian este platit in prezent cu 15 milioane de dolari pentru un rol. Pina acum, averea ei se cifreaza la 60 de milioane de dolari, bani care au plasat-o in topul revistei „Forbes" al celor mai bogate 20 de femei din industria divertismentului american si i-au permis sa se lanseze si ca producator de film. Lucrurile nu au stat insa intotdeauna asa. La venirea sa in Statele Unite, cind era cunoscuta in primul rind ca sotie a megastarului Tom Cruise, actrita din tara cangurilor a fost putin apreciata.

Un milionar din ziua de azi

Abia dupa divortul de Cruise, Kidman a inceput sa joace in roluri cu greutate, iar succesul n-a intirziat. Prima nominalizare la Oscar a venit in 2002, pentru rolul curtezanei din filmul „Moulin Rouge", iar in 2003 a reusit sa-si ia revansa in fata celor care au considerat-o doar papusa cu ten de portelan a Hollywoodului, cistigind Oscarul pentru felul in care a interpretat-o pe Virginia Woolf in „The Hours".

Remake-ul pe care Kidman il pregateste va fi o reinterpretare a povestii din clasicul film care a facut din Monroe un star. Intriga va fi plasata in prezent, pelicula originala raminind un pretext pentru reluarea unei teme care a bintuit imaginarul feminin, cu putin ajutor de la Hollywood.

Prea grasa pentru Hollywood

Presa internationala apreciaza ca remake-ul va transforma complet povestea din care Jean Negulesco a facut un film-cult. Desi au trecut peste cincizeci de ani peste ea, intriga e inca actuala. Ce s-a schimbat radical sint gusturile si criteriile de frumusete. Transformarile sint surprinse intr-un comentariu din „New York Magazine", potrivit caruia Marilyn, cea care interpreta personajul originar, era o fata grasa, in timp ce Nicole Kidman e „slaba si perfecta"

Jean Negulesco, sub vraja blondei

Chiar daca Marilyn n-are ce cauta in canonul anorexicelor, dupa care se judeca astazi frumusetea, „Cum sa te mariti cu un milionar" nu a fost doar un succes, ci inceputul uneia dintre cele mai spectaculoase legende ale secolului al XX-lea: cea a blondei fragile, copilaroase si vulnerabile. Regizorul de origine romana Jean Negulesco n-a ramas nici el rece la farmecul capricioasei dive. Plecat din Romania la inceputul anilor ‘20, pentru a studia economia si artele la Paris, Negulesco a devenit cunoscut in cercurile artistice, imprietenindu-se cu personalitati precum Brancusi, Modigliani sau Tristan Tzara. S-a stabilit in California in 1929 si a semnat regia a peste 30 de pelicule hollywoodiene. In memoriile publicate in 1984, „Things I Did and Things I Think I Did", Negulesco si-a amintit-o pe Marilyn ca pe o persoana adesea capricioasa, dar in acelasi timp cu o forta de seductie irezistibila.