Cei mai importanti politicieni, proprietarii trusturilor de presa, jurnalisti si personalitati ale societatii civile se vor reuni la Realitatea TV, pentru a discuta legatura dintre media si politica.

Dezbaterea „Putere la puterea a patra", transmisa in direct miercuri, de la ora 18.45, este organizata de unul dintre primele cinci posturi publice ale lumii, Radio Netherlands Worldwide, in colaborare cu Realitatea TV. „Am decis sa organizam o dezbatere pe rolul investitorilor media in Romania, pentru ca unii dintre ei au atit interese financiare, cit si interese politice", fixeaza Arjen de Wolff, Project Manager al radioului olandez, subiectul discutiilor.

El mai precizeaza ca un important ingredient in alegerea Romaniei ca loc de dezbatere au fost acuzele recente ale lui Traian Basescu la adresa „mogulilor din presa". „Vrem o dezbatere in care toti participantii, inclusiv patronii, sa-si spuna punctul de vedere si sa se ajunga la anumite concluzii asupra imbunatatirii credibilitatii mediei romanesti", descrie De Wolff evenimentul moderat de Robert Turcescu (foto), Liviu Mihaiu si Mircea Toma.

Ca studiu de caz, va fi luat in discutie si felul in care presa romaneasca a reflectat suspendarea lui Basescu si mitingul din Piata Universitatii. Evenimentul face parte dintr-o serie de sase dezbateri pe aceeasi tema organizate anul acesta de postul olandez in toata lumea, cu ocazia aniversarii a 60 de ani de existenta. Dezbaterile olandezilor se extind si in America de Sud, Africa si Asia, iar rezultatele discutiilor vor fi prezentate pe 28 noiembrie la Palatul Pacii din Haga.