Florea Dumitrache a fost inmormintat simbata, dar Dinamo incearca sa-l pastreze vesnic actual, intentionind sa-i ridice o statuie si sa dea numele sau stadionului. O procesiune solemna, poate chiar prea serioasa pentru gustul celui care a fost Flo
Florea Dumitrache a fost inmormintat simbata, dar Dinamo incearca sa-l pastreze vesnic actual, intentionind sa-i ridice o statuie si sa dea numele sau stadionului. O procesiune solemna, poate chiar prea serioasa pentru gustul celui care a fost Florea Dumitrache, un cortegiu funerar compus din ceva mai mult de doua sute de persoane si o liniste sfisiata periodic de alamurile fanfarei. Trei salve trase de un detasament al Jandarmeriei in memoria locotenentului Dumitrache, lacrimi si flori in amintirea Mopsului. La catafalc, un prieten care i-a fost zeci de ani alaturi, Cornel Dinu, in timp ce un alt apropiat, care i-a fost sapte ani coleg de camera, Mircea Lucescu, il plingea de la mii de kilometri distanta.

Chestor post-mortem

Oricum, la capitolul Dumitrache al istoriei fotbalului romanesc, retina nu reda ultimul traseu pamintean al Mopsului, ci desenele sale din iarba, ramase imprimate si pe benzi video, spre a ne aduce din cind in cind aminte de marii jucatori.

Adulat de milioane de microbisti atit timp cit a jucat la Dinamo si la nationala, a intrat in anonimat inca din ultimii ani ai carierei sportive, pe care a incheiat-o la Jiul Petrosani. Chiar in ziua inmormintarii sale, conducerea gruparii din Soseaua Stefan cel Mare a incercat o ultima reparatie, insistind si obtinind din partea Ministerului de Interne ridicarea Mopsului la gradul de chestor. Si totusi onorurile nu s-ar opri aici, administratorul delegat al alb-rosilor, Cornel Dinu, anuntind ca la urmatoarea sedinta de consiliu a clubului va propune ca stadionul Dinamo sa poarte numele Florea Dumitrache. Propunerea se pare ca este agreata de intregul corp al actionarilor, acestia dorind in plus sa finanteze realizarea unei sculpturi a marelui fotbalist, care sa strajuiasca intrarea in arena.

Rivalitati ingropate

Florea Dumitrache a fost prea valoros ca fotbalist pentru a nu se trece peste rivalitatile istorice dintre cluburile bucurestene. Astfel, el a fost petrecut pe ultimul drum atit de rapidisti (Razvan Lucescu), cit si de stelisti (Valeriu Argaseala, Mihai Stoica), iar oficialii FRF (Mircea Sandu, Ionut Lupescu) au facut rabat de la o impartialitate oricum teoretica si s-au alaturat corului de regrete venit din Stefan cel Mare, dar care pina la urma a avut rezonante nationale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.