Guvernul indian planuieste sa ofere tuturor cetatenilor acces gratuit la internet prin conexiuni in banda larga (broadband) si isi fixeaza un termen de doi ani pentru a pune in aplicare proiectul, a declarat ministrul tehnologiei informatiei din Indi
Guvernul indian planuieste sa ofere tuturor cetatenilor acces gratuit la internet prin conexiuni in banda larga (broadband) si isi fixeaza un termen de doi ani pentru a pune in aplicare proiectul, a declarat ministrul tehnologiei informatiei din India, Dayanidhi Maran, citat de Rediff.com.
Ministrul a afirmat ca, pentru a putea aplica acest plan, companiile de telecomunicatii BSNL si MTNL, detinute de stat, vor trebui sa isi dezvolte oferta serviciilor de gazduire de pagini Web. Daca cele mai multe site-uri indiene, care acum sunt gazduite pe servere din strainatate, ar fi gazduite in India, costurile traficului de internet ar putea scadea la un nivel pe care statul si-ar putea permite sa-l subventioneze, a explicat ministrul. El a sustinut ca planul ar putea fi indeplinit in doi ani.
Presedintele Indiei, Abdul Kalam, declarase, la inceputul saptamanii, ca "anul 2007 va fi, pentru India, anul conexiunilor in banda larga".
in acest moment, in India sunt 2,7 milioane de conexiuni broadand la internet. Guvernul si-a propus sa ridice aceasta cifra la noua milioane pana la sfarsitul anului, din care sapte milioane vor apartine companiilor indiene de stat, iar restul operatorilor privati, a afirmat Maran. Cel mai mare furnizor de servicii de internet din India, compania de stat BSNL, ofera acces broadband la internet in 800 de orase.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.