Presedintele PSD refuza sa achite datoriile giulestenilor din propriul buzunar. Jean Vlavis si Dinu „Vama" ii sugereaza lui Copos sa plateasca din transferul lui Niculae. Contraperformantele Rapidului l-au determinat pe patronul George Copos sa declare ca nu se mai poate uita la fotbal. Priveste insa cu interes vistieria clubului si trage cu ochiul la buzunarele partenerilor din conducerea giulestenilor. La ultima Adunare Generala, profitind de absentele mai multor membri, la propunerea lui Copos s-a adoptat o hotarire prin care fiecare membru al AFC Rapid (societate ramasa doar cu datoriile, activele, inclusiv jucatorii, fiind transferate pe o alta societate), printre care se numara Mircea Geoana, Dinu Gheorghe, Mircea Lucescu, Jean Valvis sau Ministerul Transporturilor, sa scoata din buzunar cite 45.000 de euro pentru stingerea unei datorii la buget de 700.000 de euro. „S-a propus ca fiecare membru al asociatiei sa contribuie la stingerea lor, astfel incit cel mai tirziu la 30 iunie sa nu mai existe creante neachitate. Cu exceptia reprezentantilor firmei La Dorna, care s-au abtinut, ceilalti membri au fost de acord cu aceasta propunere", a precizat, intr-un comunicat, George Copos, care mai are o datorie de 2,5 milioane de euro, prin Asociatia ProRapid, care nu a fost inclusa in noua societate pe actiuni.

Reactia membrilor de la AFC Rapid a fost categorica, avocatul lui Valvis fiind transant: „S-a propus ca datoriile sa fie suportate de catre SC FC Rapid SA, pentru ca aceasta a preluat lotul de jucatori anul trecut si acum detine toate sursele de venit, o politica de marketing mult mai activa, generatoare de venituri".

Valvis: „O ineptie"

Antrenorul Mircea Lucescu, presedintele PSD, Mircea Geoana, fostul presedinte Dinu Gheorghe sau ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, sint victime colaterale ale propunerii patronului din Giulesti, fara a avea legatura directa cu administrarea clubului. Ajuns, potrivit propriilor declaratii, in opozitie, actionarul Jean Valvis desfiinteaza initiativa lui George Copos: „Nu e prima data cind Copos face acest lucru. Din moment ce nu s-a facut un audit financiar, din moment ce nu se stie ce s-a facut cu banii rezultati din transferul lui Daniel Niculae, din moment ce managementul financiar este de la inexistent pina la penibil, sa transformi inca o data AFC intr-un societate pe actiuni atipica, avind participatii de capital social, este o aberatie, o ineptie", ne-a declarat Jean Valvis.

Geoana, luat de „prostanac"

Dinu Gheorghe a fost ironic, sugerindu-i fostului sau patron sa achite datoriile din propriul profit: „Nu am fost actionar la UFC Rapid, pentru ca nu era o SA, ci o asociatie non-profit. Prin urmare, nici datorii nu vad cum as putea sa am. Dar daca sint ceva restante, cred ca se pot plati 700.000 de euro din cele trei milioane incasate pe Daniel Niculae". Mircea Geoana este si el dispus sa-si riste imaginea: „Am acceptat in 1999 sa intru intr-o asociatie non-profit, pentru ca sint bun prieten cu Mircea Lucescu si pentru ca sint un suporter al acestei echipe de multa vreme. Am participat la o singura intilnire si nu am fost implicat in nici un fel in partea de marketing. Pe mine ma lasa rece subiectul. Mi-am pus numele la o echipa la care tin foarte mult, dar pina la a transforma aceasta poveste intr-un business si o chestiune de obligatii financiare e cale lunga. Ei, da, daca ne hotarim sa facem o societate pe actiuni, sa punem bazele unui club puternic listat la bursa, atunci s-ar putea sa fiu interesat sa cumpar ceva actiuni".