Clujenii isi acuza patru jucatori de noncombat in meciul cu Steaua, ceva suspiciuni existind si la meciul cu FC Arges.

Era de asteptat ca batalia pentru pozitia secunda a Ligii I sa se duca si dincolo de terenul de fotbal, dar ca ea
Clujenii isi acuza patru jucatori de noncombat in meciul cu Steaua, ceva suspiciuni existind si la meciul cu FC Arges.

Era de asteptat ca batalia pentru pozitia secunda a Ligii I sa se duca si dincolo de terenul de fotbal, dar ca ea sa fie arbitrata inclusiv de fotbalisti care, in mod normal, ar trebui sa lupte pentru faima din Liga Campionilor chiar este o surpriza. Patru dintre jucatorii lui CFR

Cluj - Alin Minteuan, Adrian Anca, Vasile Jula si Cristian Coroian - sint suspectati de conducerea clubului de non-combat in meciul pierdut la mijlocul saptaminii, cu Steaua (1-2), astfel ca antrenorul Cristiano Bergodi a primit mina libera de a-i lasa in afara lotului pentru meciul de ieri, de la Pitesti.

Si Argesul acuza

Intimplator sau nu, cei in cauza sint jucatori crescuti si formati la scoala de blaturi a Gloriei Bistrita, ale carei baze au fost puse de un corifeu al Cooperativei, Jean Padureanu. Chiar daca banuielile asupra lor nu se vor confirma, ei oricum se afla printre cei care nu au putut depasi pragul psihologic care sa le permita sa vada dincolo de Liga I, legiunea portugheza din Gruia fiind mai combativa in jocul cu ros-albastrii. Ieri, in Trivale, s-a facut insa simtita absenta celor patru, iar CFR-ul a facut chiar o partida mai slaba decit cu Steaua, meciul cu FC Arges incheindu-se 0-0. In plus, si in jurul acestei partide au plutit suspiciuni de blat, trei jucatori pitesteni (Chita, Tanasa si Mircea Stan) sustinind ca au fost contactati de oficiali ai ardelenilor.

UTA s-a salvat

In urma meciurilor etapei a 29-a, in subsolul clasamentului s-a facut ceva curatenie. S-a salvat aproape sigur Universitatea Craiova, dupa victoria asupra lui FC National, in timp ce Ceahlaul a pierdut contactul cu supravietuitoarele, pierzind meciul cu UTA, cu implicatii directe la retrogradare.

Bancarii se duc si ei in Liga a II-a, unde viitorul lor va fi incert, in timp ce la olteni nu s-a instalat inca linistea, patronul Adrian Mititelu declarindu-se nemultumit de antrenorul Florin Cioroianu, desi acesta a obtinut sase puncte in cele doua meciuri pe care le-a petrecut pe banca tehnica a Craiovei.

Si la Timisoara, Marian Iancu si-a manifestat neincrederea in tehnicianul Valentin Velcea, desi acesta a adus 12 puncte din sase meciuri si a calificat echipa in finala Cupei Romaniei. Mai mult, este sigur ca din sezonul viitor echipa va fi pregatita de cehul Dusan Uhrin jr., antrenorul lui Mlada Boleslav, echipa cu care a remizat in Giulesti (1-1) in grupele actualei editii a Cupei UEFA.

Ultima ora: Dinamo, aproape matematic campioana Dinamo a invins cu 2-0 pe Gloria Bistrita si s-a distantat la 15 puncte de a doua clasata, CFR Cluj. In acelasi timp, Farul s-a salvat de la retrogradare, dupa victoria cu 2-1 in deplasarea de la Jiul Petrosani. In ultimul meci al zilei, Steaua a jucat cu Otelul Galati, luni fiind programata intilnirea Rapid-Poli Iasi. La Arad, "Fiara" Marius Lacatus nu a mai facut fata emotiilor si a avut nevoie de ingrijiri medicale, in timp ce la Pitesti au continuat suspiciunile de blat, fostul presedinte al argesenilor, Viorel Ilinca fiind deconspirat ca autorul telefoanelor otravite. Am auzit si eu un astfel de zvon, dar deocamdata nu vreau sa il comentez pentru a nu involbura apele la sfirsitul campionatului, dar cu siguranta nu vom lasa lucrurile asa", a comentat patronul Cornel Penescu. In replica, Viorel Ilinca, in prezent presedinte la Unirea Urziceni, a negat ca i-ar fi contactat pe cei trei jucatori: "Este o mare prostie, ce legatura am eu cu Clujul? Dupa ce am plecat de la FC Arges am vorbit doar o data cu Ciprian Tanasa. Cred ca cineva vrea sa gaseasca un vinovat pentru situatia actuala a echipei, dar acela cu siguranta nu sint eu".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.