Cenusa actorului James Doohan, celebru pentru rolul Scotty din serialul de televiziune "Star Trek", a fost trimisa in spatiu cu o racheta, impreuna cu o parte din ramasitele altor 200 de persoane, in cadrul unei ceremonii neobisnuite de inmormantare,
Cenusa actorului James Doohan, celebru pentru rolul Scotty din serialul de televiziune "Star Trek", a fost trimisa in spatiu cu o racheta, impreuna cu o parte din ramasitele altor 200 de persoane, in cadrul unei ceremonii neobisnuite de inmormantare, informeaza Reuters. Momentul lansarii rachetei de la o baza spatiala din localitatea Upham, New Mexico, a starnit emotie printre cei prezenti. In mijlocul unui peisaj desertic, racheta, cu o inaltime de sase metri, a decolat sambata, la ora 14:58 GMT, si in numai 12 secunde a atins viteza de 6000 de kilometri pe ora, provocand strigate de admiratie printre cei adunati la eveniment.
In partea superioara a rachetei au fost depozitate capsulele continand o parte din cenusa persoanelor decedate. La 15 minute dupa lansare, racheta a aterizat, conform programului, la 50 de kilometri de rampa de lansare, in incinta bazei militare White Sands. Capsulele cu cenusa vor fi redate familiilor celor disparuti. Vaduvele a doua dintre "celebritatile" zborului, actorul James Doohan si astronautul Gordon Cooper, au apasat pe butonul de lansare a rachetei. Organizatorul evenimentului, compania americana privata Space Services Inc., a facut public acest proiect in urma cu zece ani. Astfel de servicii funerare costa 495 de dolari de persoana. Space Services Inc. a anuntat ca, in viitor, va organiza funeralii spatiale pe orbita si pe Luna. James Doohan, mort in 2005, la varsta de 85 de ani, si-a exprimat dorinta de a beneficia de aceste funeralii spatiale, la fel cum a facut-o, inaintea lui, creatorul serialului "Star Trek", Gene Roddenberry. In serial, Doohan l-a interpretat pe inginerul de bord si a devenit celebru cu replica "Teleportare, Scotty". "Star Trek", un serial de televiziune care are milioane de fani, a sarbatorit 40 de ani de la primul episod in 2006 si poseda un loc special in cultura populara americana. Creat in 1966 de Gene Roddenberry, "Star Trek" numara in prezent 6 serii televizate si 10 lungmetraje, care au adus incasari de peste un miliard de dolari. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.