Presedintele ANS este foarte ingrijorat in perspectiva JO de la Beijing din cauza accidentarilor multiple ale vedetelor.

Romania a obtinut cinci medalii la Campionatele Europene de gimnastica, insa nici una de aur, tezaurul fiind ma
Presedintele ANS este foarte ingrijorat in perspectiva JO de la Beijing din cauza accidentarilor multiple ale vedetelor.

Romania a obtinut cinci medalii la Campionatele Europene de gimnastica, insa nici una de aur, tezaurul fiind mai putin stralucitor in special din cauza accidentarilor Sandrei Izbasa, respectiv Marian Dragulescu. "Nu se pune problema necalificarii la Jocurile Olimpice din 2008, unde vor merge primele 12 echipe clasate la Campionatele Mondiale din Germania, din luna septembrie. Problema este alta in acest moment. Mondialele sint foarte devreme, loturile vor pleca la finalul lunii august, deci mai au cam trei luni pline sa se pregateasca intens. Problemele de sanatate survenite si acum la Europene trebuie rezolvate cit mai rapid, pentru ca altfel, sportivii nu au increderea necesara si nici capacitatea de a lucra in regim normal, la reala lor valoare", a declarat ieri presedintele Agentiei Nationale pentru Sport (ANS), Octavian Belu.

Fostul antrenor-coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastica este de parere ca federatia de profil trebuie sa traga niste concluzii si sa gaseasca solutii dupa Campionatele Europene: "Daca privim strict obiectivul, care a fost de 1-2 medalii, acesta s-a indeplinit. Ingrijorarea mai mare ramine starea de sanatate a sportivilor, care genereaza si o stare de spirit alarmanta. Accidentarile au efecte majore in timp, iar timp nu prea este pina la Mondiale. Se spune ca impresia lasata la Mondiale se pastreaza si la Jocurile Olimpice, da statutul de favorit si de sansa la performante.".

Gimnastica romaneasca a mai trecut prin astfel de momente, este de parere Belu, sustinind ca intotdeauna s-au gasit cele mai adecvate solutii. "In gimnastica, in general, te salveaza exceptia, insa e foarte important ca aceste exceptii sa reziste o perioada mai lunga", a avertizat totusi Belu.

Viitorul suna bine doar daca nu se modifica exercitiile sau nota de plecare. "Sint prea riscante in timpul scurt ramas modificari care ar insemna o nesiguranta a sportivilor si, implicit, un mare risc in competitie. Cel mai important este ca problemele de sanatate sa fie rezolvate si sa li se acorde incredere. ", a conchis oficialul ANS.

Medalii europene la gimsntica au fost obtinute de Sandra Raluca Izbasa, clasata pe locul doi la individual compus si la birna. La acelasi aparta, Steliana Nistor a obtinut medalia de bronz, ea clasindu-se si la paralele pe podium - locul 2. La masculin, singurul roman care a obtinut o medalie a fost Flavius Koczi, ocupant al locului trei in proba de cal cu minere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.