Scoaterea cuvantului "tigan" din Dictionarul explicativ al limbii romane este obiectivul pentru urmatoarea sesiune legislativa, al deputatului Nicolae Paun, presedinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati.
"Intentionez ca in urmatoarea sesiune parlamentara sa am o initiativa legislativa care sa interzica prezenta in Dictionarul explicativ roman a termenului peiorativ de tigan. Asa cum in dictionarul roman nu exista termenul de bozgor sau de jidan, nici termenul de tigan nu trebuie sa existe", a declarat Paun, presedinte al Partidei Romilor in opinia caruia legea pe care o gandeste ar putea avea succes daca mai mult de 322 de deputati vor privi cu atentie demersul sau.
Dincolo de trimiterea cu umor la numarul parlamentarilor care au votat suspendarea lui Traian Basescu, Paun a explicat, potrivit Rompres, ca "romii sunt romi pentru ca vorbesc limba romanes. Asa am fost intotdeauna, romi. Nu putem fi tigani decat cateodata, cand cineva vrea sa faca o mica glumita". Madalin Voicu, care detine si functia de vicepresedinte al Departamentului cultura, culte si minoritati din PSD, a declarat ca normele Uniunii Europene nu cer renuntarea la cuvantul "tigan", ci doar folosirea lui alternativa cu apelativul de "rom". (L.I.)