La fiecare pas, Roma, faimoasa capitala a Italiei, "emana" istorie. O istorie pe care au scris-o Nero, Cezar, Traian.     Odata ajuns in Cetatea Eterna, aproape ca ramai "mut" de admiratie. Ai impresia ca totul in jurul tau
  La fiecare pas, Roma, faimoasa capitala a Italiei, "emana" istorie. O istorie pe care au scris-o Nero, Cezar, Traian.     Odata ajuns in Cetatea Eterna, aproape ca ramai "mut" de admiratie. Ai impresia ca totul in jurul tau e desprins, parca, dintr-o piesa de teatru antic, unde decorul si personajele apartin unor timpuri demult trecute.  Intr-adevar, simbolurile Romei sunt marturia unor vremuri ce au facut istorie. Orasul este un amestec ametitor de capodopere arhitectonice, biserici, muzee, piete etc. Printre zidurile Colosseumului, ruinele de la Circus Maximus sau statuile Vaticanului, multimea "ia pulsul" urbei. "Roma non basta una vita" ("O viata nu ajunge pentru Roma"), spunea scriitorul Silvio Negro. Ei bine, da, cei care viziteaza metropola italiana sunt pusi adesea in fata unei situatii stranii: cu cat parcurg mai mult din oras, cu atat au impresia ca au vazut prea putin.  MODERNA. Cu toate acestea, "orasului celor sapte coline" nu-i lipseste modernismul. Roma abunda in magazine elegante, restaurante si hoteluri luxoase.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.