Coalitia anti-Basescu si-a incheiat mandatul. Dar ce facem acum?, se intreaba cei doi lasati de capul lor in casa. Ne batem frumos, sa nu facem mizerie? Mi-e ca foarte curand ii vor obliga parintii sa se ia cu acte, chiar daca, in principiu, ii separ
Coalitia anti-Basescu si-a incheiat mandatul. Dar ce facem acum?, se intreaba cei doi lasati de capul lor in casa. Ne batem frumos, sa nu facem mizerie? Mi-e ca foarte curand ii vor obliga parintii sa se ia cu acte, chiar daca, in principiu, ii separa religia.
Nu este foarte important ca a fost schimbata majoritatea in Parlament, este interesant daca liberalii vor putea sa tina dreapta, tinand cont de pretentiile pe care le va emite, legitim, din pacate, PSD. Cat de liberali li se va da voie sa mai fie, si cat vor mai putea pedala pe discursul raposatei Aliante. Cate concesii vor trebui sa faca PSD-ului. Si stati usor, ca mai vin si ungurii sa mai ceara de-ale lor. Nu va ganditi la autodeterminare, mai degraba la niste fanete. Mai este si PRM de multumit, mai ales ca Vadim si-a pus deja ochelarii de barzaune de otet cu care seduce el mai bine electoratul.
In pauza mare a referendumului, este evident ca vor pica niste pomeni sociale, ca asa este crestineste in zilele de sarbatoare. Dar ramane de vazut cat de spre stanga vor devia programul de guvernare. Cat PSD ne vor pune in troaca. Deja Vosganian a venit cu o propunere de modificare a taxei de prima inmatriculare aiuritoare, care contrazice flagrant discursurile premierului, prin care sustinea ca refuza ca Romania sa se transforme in lada de gunoi a Europei. O masina noua, cu euro 4, va polua putin, dar indelung, timp de zece-cin'spe ani, pe cand un jaf nu va avea timp decat un an-doi sa ne otraveasca! Plus ca ce-a avut respectivul lighean mai bun de poluat, a poluat in Germania sau aiurea. De parca fumul si noxele ar sta bat, n-au cum sa ajunga de la Manheim la Mizil. Iar noi ne-am integrat in Antarctica. Initial mi-a venit sa cobor in parcare sa dau foc la masina, cand mi-am dat seama cata lume va ucide cu gazele ei, dar mi-am amintit ca am omenit deja statul cu 20 de milioane. Dar nu pe mine cred ca vrea Tariceanu sa ma antameze la referendum, ci pe cei multi cu plasele pline de voturi, sacrificandu-si astfel si interesele dictate de propriile afaceri.
Apoi, nu mai departe de ieri, tot Varujan a anuntat ca reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea vor fi inlocuiti cu specialisti agreati de partide, cu exceptia PD, presupun. Aici chiar ca este de ciugulit. N-ar fi o problema, sunt obisnuiti parlamentarii cu meniul, dar acum le va fi servit pe tava, direct la serviciu.
Aici este buba, nu cine ne guverneaza, ci pe baza carui program. Nu multi cetateni, este adevarat, au votat 16%, si nu neaparat pe Basescu. Va rezista, printre alte lucruri pentru care am fost acceptati in Europa, impozitul unic? Ca PSD si-a propus sa extermine aceasta lege care, zic ei, discrimineaza romanii cu venituri mici. De parca nu cei cu venituri ceva mai omenesti ar contribui gros la toate toanele social-democrate, cum ar fi al trei'spelea salariu sau mielul contopistului, miel pe care, eu unul, nici nu vreau sa-l vad vreodata. Sau, cel putin, nu de la Geoana.
Ca veni vorba de istet, circula vorba ca Geoana s-a lipit de scaun. Si-a amanat saracul excursia in America, de frica sa nu-l gaseasca pe Iliescu reinsurubat. Cine n-a intarziat vreodata la cinematograf si, bajbaind pe intuneric, s-a asezat neatent si a perceput ingrozit o senzatie de tare si neprietenos?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.