Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea (FP) vor fi inlocuiti cu specialisti agreati de partide, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, transmite Mediafax.
Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea (FP) vor fi inlocuiti cu specialisti agreati de partide, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, transmite Mediafax. El a aratat ca decizia este motivata de necesitatea obtinerii de sustinere in Parlament pentru actele normative propuse in vederea schimbarii legislatiei privind Fondul Proprietatea.
"Saptamana viitoare voi da publicitatii numele persoanelor care completeaza Consiliul de Supraveghere al Fondului, specialisti agreati de partide. Dorim ca Fondul Proprietatea sa fie o structura agreata in obiectivele ei si in evolutia ei de grupurile parlamentare. Este o deschidere a Fondului Proprietatea", a spus Vosganian.
Consiliul de Supraveghere al Fondului are sapte membri, dintre care trei reprezentanti ai BNR, care s-au retras deja din functii. Din componenta Consiliului de Supraveghere fac parte Alexandru Paunescu - presedintele Fondului, Ingrid Zaarour - presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Iuliana Vaduva - jurist in Directia Generala a Finantelor Bucuresti si Teodor Nicolescu - vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Ministrul Economiei si-a propus sa introduca in Parlament, pana la 20 mai, Ordonanta de modificare a legislatiei privind Fondul.
"Ordonanta, probabil, nu va diferi mult de forma publicata a proiectului, pentru ca dorim sa pastram aceasta formula de despagubire integrala si rapida a celor care au pana la un anumit plafon. In clipa de fata sunt doua niveluri, de 200.000 de euro sau 500.000 de lei", a adaugat Vosganian. El opteaza pentru o administrare privata a fondului, aratand ca se va organiza o licitatie la care sa participe companii internationale de administare. "Fondul Proprietatea poate deveni si un brand pentru Romania", a conchis Vosganian.
Fondul Proprietatea, care are un capital estimat la 3,9 miliarde euro, a fost infiintat la sfarsitul anului 2005, pentru a plati daune persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist si care nu mai pot fi despagubite in natura. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.