Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a convocat, ieri, directorii Regiei Nationale a Padurilor (RNP) - Romsilva, in cadrul intalnirii sugerand ca acestia aranjeaza licitatii "cu dedicatii pentru executant" si platesc pentru numirea in functi
Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a convocat, ieri, directorii Regiei Nationale a Padurilor (RNP) - Romsilva, in cadrul intalnirii sugerand ca acestia aranjeaza licitatii "cu dedicatii pentru executant" si platesc pentru numirea in functii, informeaza Mediafax.
Remes l-a chemat la raport pe directorul responsabil de investitii al regiei, intrebandu-l "incotro s-au dus grosul banilor anul trecut", interesandu-se mai ales de modul de derulare a licitatiilor. Dupa o explicatie sumara si nesigura a directorului, Remes a intervenit intreband "cand apare dedicatia pentru executant". "De regula in ce faza a licitatiei apare dedicatia pentru executant? Cand trebuie sa ma insurubez la afacere?", a spus Remes. Directorul general al RNP, Dan Ioana Aldea, a sarit in ajutorul subalternului vadit incurcat si usor perplex, spunand, cu voce scazuta, ca "dedicatia" apare la analiza ofertelor. Alte intrebari ale ministrului s-au referit la valoarea "umflata" a lucrarilor pe hartie si la firmele care castiga licitatii. In urma discutiei a rezultat ca atat constructorii, cat si dirigintii de santier, care ii verifica, sunt "traditionali", adica au lucrat in mai multe randuri cu Regia, relatia dintre parti fiind una "de incredere". Cu toate acestea, reprezentantul Romsilva a afirmat ca nu a constatat nici o neregula in licitatiile derulate pana in prezent, astfel ca Remes a conchis ca "e o curatenie de inger". (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.