Presedintele PSD si-a inceput turneul anti-Basescu la Craiova. Autocare, steaguri, discurs dur, totul intr-un decor 100% rosu - culoarea oficiala a social democratilor.

Mircea Geoana le-a cerut participantilor la mitingul organizat ieri de PSD la Craiova sa voteze, la referendum, in favoarea demiterii presedintelui Traian Basescu. Audienta a fost insa destul de mica, in sala de la Casa de Cultura a Studentilor intrind doar vreo 500 de oameni.

Pentru a putea fi ascultat si de celelalte 3-400 de persoane ramase afara, PSD a instalat un panou pe care a fost proiectat discursul lui Geoana. Acesta a numarat minutele scurse de la suspendarea presedintelui fara ca el sa demisioneze (11.380) si a lansat mai multe atacuri asupra lui Basescu. „Parlamentul trebuie reformat. Trebuie introdus votul uninominal si ne trebuie o noua constitutie. Trebuie sa luptam impotriva coruptiei. Basescu a avut sansa lui si si-a batut joc de ea. Acum, ca tot a venit primavara, s-a inventat o noua specie politica. Este vorba despre razgindacul politic. Ne trebuie un presedinte care sa ne reprezinte cu cinste in strainatate, nu unul sui si piezis, de care fuge toata lumea", a spus presedintele PSD.

„Forzza Stiinta!"

Inceputul discursului lui Geoana a fost bruiat de un mic grup de tineri care a strigat: „Forzza Stiinta!". Apoi s-a trecut la lozinci antiprezidentiale: „Basescu 5 minute! Geoana presedinte!" sau „Marinarul dictator sa se-ntoarca pe vapor!". Cei mai multi dintre participantii la miting au fost adusi la Craiova din alte localitati, cu autobuze si microbuze inchiriate de PSD Dolj de la Regia de Transport Craiova.

Intrebati de ce au venit la Craiova, mai multi batrinei au dat din umeri: „Nu stim, taica, noi ramaseram la usa si asteptam sa ne suie in autobuz sa ne duca inapoi acasa".

Miting ilegal?

Bomba a aruncat-o insa primarul Craiovei, Antonie Solomon (PD), care a declarat ca mitingul a fost ilegal. „PSD nu a avut autorizatie pentru mitingul organizat si nici pentru panoul amplasat afara. Au avut doar un acord comercial semnat de viceprimarul Sorin Iordache (membru PSD - n.r.), ceea ce nu-i scuteste insa de la plata amenzii pe care le-o vom da, care va fi intre zece milioane si un miliard", a spus Solomon.

„Nu am incalcat legea si nu cred ca se poate pune problema sa fim amendati, iar atitudinea lui Aurica (Solomon - n.r.) si a unor oameni din subordinea sa este nefireasca", a replicat Petre Petrescu, secretarul PSD Dolj si consilier judetean.