100 de companii isi prezinta ofertele de munca la Tirgul de Cariere Bucuresti.

In prima zi a evenimentului, pe la standurile tirgului s-au plimbat atit studenti, cit si oameni trecuti deja de prima tinerete. Din Bucuresti sau din toata tara, candidati inarmati cu CV-uri si o doza buna de optimism au luat cu asalt cortul din Piata Constitutiei. „Am venit azi-dimineata din Galati sa caut un job in Bucuresti si la prinz ma intorc. Sint diverse oportunitati, am depus citeva CV-uri si acum astept sa fiu chemat la interviu", spune un student in ultimul an al Academiei Navale „Mircea cel Batrin" din Constanta.

La tirg participa majoritatea firmelor reprezentative din toate sectoarele economice, cum ar fi Dacia, BCR, Microsoft, Oracle, HP, Vodafone sau McDonald’s. Cele mai multe posturi oferite la Tirgul de Cariere Bucuresti sint destinate tinerilor abia iesiti de pe bancile facultatilor. De exemplu, Dacia ofera 400 de posturi, dintre care 60% sint rezervate tinerilor absolventi. Sint disponibile atit pozitii tehnice, cit si pentru departamentele suport, cum ar fi IT sau marketing.

„Cautam persoane motivate care, chiar daca nu au experienta practica, vor sa-si cladeasca o cariera in domeniul auto", spune Irina Raduta, sef Serviciu Recrutare.

Ofertele companiilor sint dintre cele mai variate. Candidatii isi pot gasi un job de vara sau isi pot incepe o cariera. McDonald’s ofera tinerilor cu studii superioare posturi de Manager Trainee. De asemenea, mai sint disponibile si 20 de posturi de lucrator comercial in Bucuresti, pentru studentii care doresc sa lucreze in timpul verii. Muncitorii vor cistiga 700 de lei pe luna si tichete de masa, iar managerii 1.600 de lei.

„Sezonierii care doresc sa ramina la noi si dupa sfirsitul verii au sansa sa-si prelungeasca contractul in varianta part-time, pentru a avea timp si pentru facultate. Cei mai multi candidati ne intreaba direct cind se pot apuca de lucru", spune Irina Panaite, director de resurse umane la McDonald’s.