Panasonic a lansat, pe piata romaneasca, seria Toughbook de laptopuri rezistente la soc si intemperii, a caror carcasa contine un aliaj de magneziu care este de 20 de ori mai rezistent decat plasticul din laptopurile obisnuite, anuntat compania, in c
Panasonic a lansat, pe piata romaneasca, seria Toughbook de laptopuri rezistente la soc si intemperii, a caror carcasa contine un aliaj de magneziu care este de 20 de ori mai rezistent decat plasticul din laptopurile obisnuite, anuntat compania, in cadrul intilnirii anuale cu dealerii.
Aceste computere sunt destinate utilizarii in special in mediul outdoor. Ele pot functiona la temperaturi maxime de 60 de grade Celsius si minime de minus 20 de grade. Pot functiona, chiar daca sunt scapate de la mare inaltime sau daca sunt calcate de rotile automobilelor. Rezista la vibratii puternice, ceea ce le face utilizabile in automobile de teren si in vehicule utilitare de mari dimensiuni.
Seria produselor Toughbook este disponibila in diverse configuratii, cu diferite capacitati de rezistenta. De asemenea, specificatiile tehnice pot fi personalizate in functie de nevoile clientului. Spre exemplu, tastatura poate fi inlocuita cu un ecran sensibil la atingere, pentru a putea fi folosita de lucratori care poata manusi de protectie.
Echipamentele Toughbook sunt disponibile numai pe baza de comanda speciala si, in general, nu se adreseaza persoanelor individuale, ci organizatiilor. Clientii vizati sunt companiile din industria de constructii, de telecomunicatii, de energie sau din domeniul medical. "De exemplu, grupul Nissan-Renault a achizitionat la nivel mondial, pana in prezent, nu mai putin de 32.000 de bucati din modelul CF19, fully-rugged (cu rezistenta maxima)", a declarat, pentru NewsIn, Razvan Marasescu.
"Panasonic detine 75% din piata mondiala a laptopurilor ranforsate", a afirmat Marasescu. El a mai spus ca Panasonic Romania are deja contracte cu mari companii din Romania si estimeaza pentru 2007 vanzari de 1,5 milioane de euro pe aceasta nisa.
Cifra de afaceri a Panasonic Romania pentru anul financiar incheiat la 31 martie a depasit cu 2,31%, estimarile de 45 milioane de euro, ajungand la 46,043 milioane de euro. Reprezentantii companiei estimeaza ca cifra de afaceri in anul financiar 2007 - 2008 va creste, pe fondul cererii crescute de echipamente electronice, in special a televizoarelor cu plasma si LCD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.