Nu ma tem de rezultatul referendumului. In timp ce voi visati la momentul in care „calugaritul" Basescu se va raspopi si va scurta cele capete hapsine, vreo 322 se pare, la care se adauga niscai dusmani ascunsi sub nick-uri, eu visez la urmatoarea infringere a lui Basescu si a partidelor de complezenta patronate de acesta. Pentru cele ce se intimpla azi, treaba a fost facuta ieri. Eu ma gindesc la ziua de miine. Nu imi propun sa imi umplu mintea cu manevrele unor si altora, actiunile si contraactiunile atit de discutate la tv si in presa.

Hai sa vedem ziua de miine. Sint doua situatii, clar definite, chiar daca basescienii cauta nuante in culori pastel - decapitari, desfiintari, demisii „de onoare", bla, bla, bla -, sau in nuante inchise tari, dureroase pentru ochii plinsi ai acestora - suspendare perpetua, legi speciale pentru impiedicarea lui Basescu de a continua sa isi exercite drepturile cetatenesti cu apucaturi marinaresti etc. O situatie spune ca Basescu nu este demis. Se intoarce la Cotroceni! Pentru ca Parlamentul nu il va mai credita, iar PSD, PNL si celelalte formatiuni politice ii vor urmari fiecare miscare pentru a aduna materialul necesar unei noi suspendari. Adica, mai pe limba poporului, Basescu va urma un program de educatie patriotica autoimpus, acumulind experienta necesara pentru toti candidatii la Presedintie despre cum trebuie sa fie un presedinte model, nu unul anarhist, cum a fost pina acum. A doua situatie, zic eu mai buna pentru el, este aceea in care poporul il demite. Ajungem la alegerile prezidentiale anticipate. Aici, va aparea gluma PD+PLD: Basescus Suspendatus Razgindescus Demisus va incerca sa candideze din nou? Pai cum? Nu ar insemna ca incalca vointa poporului? Se pare ca nu. Nu pentru PD+PLD, care vor sustine, probabil, ca poporul este o adunatura de idioti care nu se pricep la inalta politichie.

Sa dam prima sansa ideii ca Basescu se intoarce la Cotroceni. Nu poate demite Parlamentul, nu poate demite premierul, nu mai poate face jocurile murdare cu intirzierea emiterii decretelor de numire a ministrilor propusi de premier, nu mai poate emite linii de politica externa pentru ca va fi contrat de premier si de Parlament (!), ajungind, pina la urma, un presedinte de fatada. Ca un tablou. Nu misca, dar este viu. I se pot lua temperatura si pulsul. Intre timp, pentru a-l pune totusi sa faca ceva, asemanator unui presedinte de republica, PSD va determina PD sa accepte o alianta in contra PNL. Visul lui Ilici (sandramaua comunista Iliescu), dorinta arzatoare a lui Nastase (mai multe case, nu tenismanul) si a tuturor clujenilor pesedisto-pedisti. Asta este singura sansa a lui Basescu sa mai faca ceva figuratie dupa ce liberalii vor ramine la guvernare cit va fi posibil. Daca PSD initiaza o motiune de cenzura si o trece cu sprijinul PD, PLD si al independentilor, basca PC, atunci liberalii se vor duce in opozitie. Care este problema? In mare parte, guvernarea liberala a reusit sa isi atinga o parte din obiectivele politice. Romania a devenit o economie functionala, inflatia scade (sintem in deflatie), creste numarul proprietarilor, proprietatea nu mai este un moft (element din doctrina pesedisto-pedista), justitia se reformeaza (mai ales cu sprijinul CEDO), serviciile de securitate se transforma si vor fi bagate in patratelul specific lor, similar cu cel uzitat in alte state care au renuntat la functionarea serviciilor ca politii politice.

Cepeca