A intrat in Parlament pe listele PRM, acum a sarit in barca PD. La baza e scafandru, in politica e mai mult aviator.

Suspendarea lui Basescu l-a scos de la naftalina. Dorel Constantin Onaca a stat duminica trecuta la mitingul din Piata Constitutiei in prima linie alaturi de presedintele suspendat. La doar doua zile dupa, fostul pedeserist, peremist, conservator, actualmente senator independent cu adeziune la PD ii facea rost lui Basescu de sediul de campanie de pe Vasile Lascar nr. 148.

A vrut sa traga PSD pe dreapta

Partidul Democrat este doar ultima destinatie din traseul politic al salvatorului de marinari abandonati prin porturile lumii. In rest, i-a slujit pe toti: pe Iliescu, pe Nastase, pe Vadim, ba chiar si pe Voiculescu. Acum este trup si suflet alaturi de Basescu. El spune ca a incercat sa-i aduca pe toti pe calea cea dreapta a politicii: doctrina popular-europeana. Pina sa aduca el PDSR pe calea cea dreapta, l-a impins partidul lui Iliescu in Parlament. „Am intrat in Parlament in 1996, ca deputat PDSR. In partid am militat pentru centru dreapta. El era declarat de stinga, dar isi cauta un echivalent european. Eu imi doream ca echipa condusa de domnul Nastase sa mearga cu partidul in zona formatiunilor populare, nu de stinga", ne-a declarat Onaca. Daca nu a reusit sa-l faca „popular" pe Nastase, fostul scafandru a incercat atunci sa-l converteasca la aceeasi doctrina pe C.V. Tudor. N-a reusit. Insa, prin bunavointa Tribunului, astazi este senator.

L-a uitat pe Voiculescu

Dupa PRM a urmat, in iulie 2005, PC. Despre prezenta in partidul pe care Basescu l-a numit „solutia imorala", Onaca pare sa nu-si mai aminteasca aproape nimic. „Nu am nici o legatura cu PC. Faptul ca am fost la un congres nu inseamna nimic", sustine acesta. Conservatorii sint de alta parere si spun ca fostul si actualul democrat a fost pentru o vreme chiar vicepresedintele formatiunii conduse de Dan Voiculescu. Din martie 2006, Dorel Constantin Onaca este membru PD. Motivatia politica: aceeasi inclinatie popular-europeana.

Politician cu avere de „Top 300" Cu o avere de aproape 17 milioane de dolari, Dorel Constantin Onaca este al saptelea in clasamentul celor mai bogati politicieni realizat pe baza „Top 300 Capital". Actionar la mai multe societati comerciale cu profil maritim, Onaca este cunoscut pentru faptul ca de-a lungul timpului a organizat mai multe actiuni de recuperare a marinarilor romani sechestrati prin porturile lumii. Toate actiunile sale au fost mediatizate curios de mult.