Cu o saptamana inainte de 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii, angajata unei multinationale a murit singura, slabita de atata munca.  In vreme ce primele amanunte ale tragediei managerului de audit Raluca Stroescu de la Ernst&Young faceau
Cu o saptamana inainte de 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii, angajata unei multinationale a murit singura, slabita de atata munca.  In vreme ce primele amanunte ale tragediei managerului de audit Raluca Stroescu de la Ernst&Young faceau ocolul spatiului public romanesc, pe e-mailurile multor angajati intra un banc, cu titlul "Programul de lucru intr-o multinationala". La o companie multinationala, angajatii soseau la ora 9 dimineata si plecau tarziu in noapte. Intr-una din zile, unul dintre ei, dupa doar 8 ore de munca (sic!) se duce la sef: "Domnule general manager, va rog sa-mi dati voie sa plec. Trebuie neaparat sa plec pentru a-mi rezolva o problema". Managerul e de acord si angajatul pleaca. A doua zi, la ora 5 dupa-amiaza, omul se prezinta iar la director: "va rog sa-mi permiteti sa plec. Am programare la doctor". Seful ii aproba. Scena se repeta si a treia zi, dar, dupa plecarea angajatului, managerul se duce la colegii lui si-i intreaba ce se intampla cu el de pleaca asa devreme. "Domnule director, ar trebui sa-l intelegeti", raspund colegii, "in fond omul este si el in concediu!".  ASEMANARI. Si tot in vremea asta, un scandal asemanator izbucnea in Marea Britanie. Potrivit cotidianului Daily Mail, Michael Eyres, in varsta de 23 de ani, angajat ca sofer la o firma, a ramas paralizat pe viata dupa un accident in care si-a fracturat coloana vertebrala. Iar accidentul s-a produs din cauza oboselii, pentru ca Michael nu mai dormise de mai bine de 19 ore.  La momentul accidentului, seful sau, al carui motto era "poti sa dormi dupa moarte", se afla chiar in masina si atipise in scaunul din dreapta, dar a fost ranit usor. Michael Eyres, care a povestit ca odata a lucrat, ca sofer, circa 27 de ore fara intrerupere, a dat firma in judecata pentru 2 milioane de lire sterline si a castigat, desi este posibil ca suma pe care o va primi sa fie mult mai mica.  Workoholism/Fara viata privata Termenul "workoholic" (derivat din alcoolic) a fost inventat de psihologul american Wayne Edward Oates, in lucrarea "Confesiunile unui workoholic", aparuta in 1971, si defineste persoana care este obsedata de viata profesionala si nu numai. Termenul a fost folosit la inceput in relatie cu cariera profesional corporatista. Workoholicul tipic nu-si poate delimita cariera de viata privata, pe aceasta din urma sacrificand-o intotdeauna in favoarea primeia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.