Steliana Nistor si Sandra Izbasa se bat cu italianca Vanessa Ferrari pentru titlul absolut.

Steliana Nistor si Sandra Izbasa se vor numara astazi printre favoritele la titlul european la individual compus. Chiar daca au plecat la Amsterdam „intr-un picior", cum spunea antrenorul Nicolae Forminte, cele doua gimnaste romane reusesc sa faca performanta. Atit Steliana Nistor, cit si Sandra Izbasa s-au calificat in finala de pe pozitiile doi (60,125), respectiv trei (59,750). „Inca de la plecarea de-acasa am spus ca medalia mai sigura este cea la individual compus. Sper ca acest lucru sa se adevereasca si oricare dintre cele doua gimnaste, Steliana Nistor sau Sandra Izbasa, sa sparga ghinionul si sa cucereasca un nou titlu european absolut pentru Romania dupa 13 ani", a declarat antrenorul coordonator al lotului feminin, Nicolae Forminte.

Andreea, „victima" regulamentului

Italianca Vanessa Ferrari, campioana continentala absoluta, si-a onorat statutul de favorita si a incheiat calificarile pe primul loc, acumulind 61,575 puncte, in timp ce ucraineanca Alina Kozich, medaliata cu aur la individual compus in 2004, s-a clasat doar a patra. „Victima" a regulamentului, care prevede ca o tara nu poate avea decit doua concurente la individual compus, Andreea Grigore a ratat sansa de a disputa finala, chiar daca, in calificari, s-a situat pe locul 8, cu 56,975. „Am inceput bine concursul, dar greul de-abia acum vine. In finala, ele trebuie sa se concentreze si sa-si faca exercitiile cit mai corect pentru a spera la podium", a afirmat presedintele FR de Gimnastica, Adrian Stoica.

Sala de la Amsterdam pare sa-i poarte noroc Stelianei Nistor. In urma cu trei ani, aici, eleva antrenorului Nicolae Forminte a reusit sa cucereasca titlul continental absolut la junioare, impunindu-se in fata principalei favorite de-acum, italianca Vanessa Ferrari. Din nefericire, o accidentare la spate a tinut-o mai multe luni pe tusa pe gimnasta romana, care si-a revenit si este dornica sa reediteze performanta din 2004.

Calificari si la aparate

La feminin, Romania va fi reprezentata miine in toate finalele pe aparate. Astfel, Sandra va concura la sarituri (locul 6 - 14,125), birna (locul 2 - 15,700) si sol (locul 1 -15,350), in timp ce Steliana este calificata la paralele (locul 4 - 15,225), birna (locul 3 - 15,650) si sol (locul 3 - 14,775). Andreea Grigore este a treia rezerva la paralele.

Koczi si Selariu, in finala Ca si la feminin, Romania va avea doi reprezentanti in finala masculina la individual compus. Chiar daca au evoluat in prima subdiviziune, Flavius Koczi si Razvan Selariu si-au asigurat biletele pentru ultimul act al intrecerii, terminind pe primul (89,650), respectiv al doilea loc (89,00). Sariturile au fost punctele forte ale romanilor, atit Koczi, cit si Selariu luind cea mai mare nota la acest aparat: 16,400, respectiv 16,225.