Expozitia de Primavara 2007 a Asociatiei Felina Sofisticat a fost gazduita de Sala Palatului ieri. Expozitia continua si astazi.  Garfunkel, Brutus, Garfield, Isolda, Elvis, Chocolate, Coco, Nacho, Darwin, Missy, Lia, Honey-Bunny, Coccolino si
Expozitia de Primavara 2007 a Asociatiei Felina Sofisticat a fost gazduita de Sala Palatului ieri. Expozitia continua si astazi.  Garfunkel, Brutus, Garfield, Isolda, Elvis, Chocolate, Coco, Nacho, Darwin, Missy, Lia, Honey-Bunny, Coccolino si Leopardul de zapada sunt cateva dintre nepretuitele pisici participante la Expozitia de Primavara a Asociatiei Felina Sofisticat, pe care mai puteti sa o vedeti si astazi la Sala Palatului. Torsul, sasaitul, mieunatul, maraitul, ciripitul si trancaneala sunt cateva dintre metodele cu care pisicile comunica, daca nu stiati, cu stapanii lor si nu numai. Persana aurie, cea argintie, pisici cu mustati impecabile, o coada de exceptie, urechi extraordinare, Cornish rex, Ragdoll, Fluffy joke, British shorthair, Albastra de Rusia au fost arbitrate de Bohumir Mahelka (Cehia) toate rasele, dr. Kvetoslava Mahelkova (Cehia), toate rasele, si Eric Reijers (Olanda/Cehia), Categoriile 1,3,4.     INCEPUTURI. In 1871 avea loc la Crystal Palace, in Marea Britanie, primul show felin cu referire la lumea crescatorilor de pisici, activitate expozitionala si arbitraj. Mult mai tarziu, in 1965, aparea in California Cat Fancy, o revista de 68 de pagini. Expozitia Felina Sofisticat a fost si gazda lansarii primului numar al celei mai bune reviste pentru pisici, dar si a variantei canine, Dog Fancy, in Romania pentru cei care iubesc pisicile si vor sa le arate si restului lumii. Pisicile au avut intotdeauna o frumusete aparte, asa ca o expozitie si un concurs nu par niciodata nelalocul lor. Frumusetea felina este plina de gratie, salbatica si temperamentala. De ce sa crestem o pisica, intrebau micii vizitatorii? Parintii raspundeau pentru ei... Devenim mai toleranti, mult mai impacati cu noi insine si mult mai rabdatori cu hachitele altora. Copiii s-au amuzat, bunicii s-au distrat, crescatorii au participat si au castigat.   DORINTA. "Ia-ma usor!"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.