Tulburator picior feminin, leganand in mers ispita ascunsa a trupului, cati poeti nu ti-au cantat conturul rotund al pulpei, cati amanti nu si-au plecat buzele pe varful degetelor tale, stranse intr-un pantof de cenusareasa!  In Grecia s
  Tulburator picior feminin, leganand in mers ispita ascunsa a trupului, cati poeti nu ti-au cantat conturul rotund al pulpei, cati amanti nu si-au plecat buzele pe varful degetelor tale, stranse intr-un pantof de cenusareasa!  In Grecia si Italia paganismului, femeile isi aratau - prin tunicile despicate, prinse din loc in loc cu agrafe - forma piciorului, pana la coapse; era o cochetarie provocatoare care desfata ochiul artistilor ca si al celorlalti muritori, dar nu contribuia la austeritatea moravurilor.  Sandalele aparau doar talpa; degetele trandafirii, ingrijite la fel cu cele de la mana, se rasfatau in voie.
Pentru ca dezvoltarea lor era nestingherita, piciorul femeii nu se remarca prin acea ingustime de chinezoaica cu care s-au mandrit mai tarziu urmasele ei.  Priviti statuile antice: corpul e sustinut de suportul bine echilibrat al unei talpi largi, sanatoase, continuata cu glezne, pulpe si genunchi la fel. Abia cu mult in urma aˆ’ cand crestinismul acoperi pudic trupul cu rochii pana la pamant - din cauza gustului care substitui delicatetea gotica armoniei grece, caracterizata prin vigoare, masura si proportie, se ivi moda piciorului gingas sa incapa intr-un pumn al adoratorului posesoarei lui.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.