Reprezentantii societatii civile se vor intalni saptamana viitoare cu procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi si cu generalul Dan Voinea, in legatura cu dosarele Revolutiei si Mineriadei din iunie 1990. "In spiritul dialogului si al tran
Reprezentantii societatii civile se vor intalni saptamana viitoare cu procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi si cu generalul Dan Voinea, in legatura cu dosarele Revolutiei si Mineriadei din iunie 1990. "In spiritul dialogului si al transparentei necesare intre Justitie si societatea civila, la sfarsitul lunii martie, reprezentantii societatii civile au solicitat o noua intalnire care va avea loc miercuri, 2 mai, orele 10.00 la sediul Parchetului. La aceasta vor fi prezenti, pe de o parte, Procurorul General Laura Codruta Kovesi si generalul magistrat Dan Voinea, si pe de alta parte, o delegatie formata din reprezentanti ai societatii civile, semnatari ai apelurilor pentru finalizarea cat mai curand posibil a cercetarilor referitoare la Revolutia din decembrie 1989 si Evenimentele din iunie 1990", se arata intr-un comunicat de presa. Delegatia va fi formata din Ion Caramitru, Constantin Ticu Dumitrescu - presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, Radu Filipescu, fost detinut politic- presedintele Grupului pentru Dialog Social, Sorin Iliesiu (foto), vicepresedintele Aliantei Civice- initiatorul apelurilor pentru aflarea adevarului referitor la masacrul din decembrie 1989 si iunie 1990, Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989. La finalul intalnirii, membrii delegatiei vor face declaratii pentru presa referitoare la continutul discutiilor avute in timpul intalnirii. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.