In concursul individual compus din cadrul Campionatelor Europene de la Amsterdam, Sandra Izbasa a pierdut ieri printre degete medalia de aur, care i-a revenit campioanei en-titre, italianca Vanessa Ferrari.  Sandra Izbasa a fost foarte apro
In concursul individual compus din cadrul Campionatelor Europene de la Amsterdam, Sandra Izbasa a pierdut ieri printre degete medalia de aur, care i-a revenit campioanei en-titre, italianca Vanessa Ferrari.  Sandra Izbasa a fost foarte aproape de a se incununa cu titlul de campioana europeana absoluta, dar a ratat medalia de aur dupa ultima rotatie a aparatelor. Notata cu 14,325 la paralele si cu 15,625 la barna, Izbasa a trecut pe primul loc in clasamentul provizoriu general dupa evolutia de la sol, din cel de-al treilea schimb, pentru care a primit nota 15,745.  ECHILIBRAT. In acel moment, gimnasta romanca avea in fata singurei contracandidate serioase la titlu, italianca Vanessa Ferrari, un avantaj de cinci miimi. Ultima rotatie a gasit-o pe Izbasa la sarituri, in timp ce Ferrari a evoluat la paralele. Prinsa intr-un adevarat razboi al nervilor, sportiva noastra a fost nevoita sa astepte nu mai putin de cinci minute sa se aprinda becul verde, care ii permitea sa execute exercitiul. Iar presiunea foarte mare la care a fost supusa si-a spus, din pacate, cuvantul. Izbasa nu a reusit sa-si mentina concentrarea, iar arbitrii i-au penalizat drastic micile ezitari, notand-o cu 14,475. In schimb, Vanessa Ferrari a facut un exercitiu foarte reusit, pentru care a fost notata cu 15,600, si a revenit in frunte, adjudecandu-si medalia de aur la o diferenta mai mare de un punct. Podiumul concursului feminin individual compus a aratat, la final, astfel: 1. Vanessa Ferrari (Italia) 61,075 p, 2. Sandra Izbasa (Romania) 59,900 p, 3. Alina Kozici (Ucraina) 59,300 p.  MERITORIU. Pe locul patru s-a clasat Steliana Nistor, cealalta gimnasta romanca prezenta in concurs. In cea de a treia rotatie Nistor a cazut de pe barna, insa chiar si asa a primit o nota mare, 14,625, intrucat a executat un exercitiu cu grad ridicat de dificultate. Astazi, Sandra Izbasa si Steliana Nistor vor concura in finalele pe aparate. In concursul individual compus rezervat baietilor, romanii Flavius Koczi si Razvan Selariu au terminat pe pozitia a 5-a, respectiv a 6-a.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.