Pentru evolutia la sarituri, "Marocanul" a obtinut cea mai mare nota din concursul de calificari al Campionatului European de gimnastica de la Amsterdam. Marian Dragulescu face spectacol la Amsterdam, locul de disputare al Campionatelor Europene. Gimnastul roman si-a onorat cartea de vizita si s-a calificat in finalele de la sol si sarituri, la care de altfel detine titlul continental, de pe prima pozitie. Mai mult, pentru executarea uneia dintre cele doua sarituri, Marocanul a reusit sa obtina cea mai mare nota din concurs, 16,775.

Daca la cele doua aparate este imbatabil, pentru Mondiale, Dragulescu mai are de lucrat la exercitiul de la bara fixa. Ca si la Internationalele de la Ploiesti, romanul a ratat la acest aparat, primind din partea arbitrilor doar 13,575 si ratand astfel sansa sa se bata pe medalii in finala.

Koczi confirma

Debutant anul trecut la Volos, Flavius Koczi reusea sa furnizeze surpriza intrecerii, castigand titlul continental la cal cu manere. Nu a fost doar un rezultat intamplator, iar Flavius este decis sa demonstreze acest lucru la Amsterdam. Calificat de pe pozitia a treia in finala de la individual compus, gimnastul roman a acees si in doua dintre finalele pe aparate. La sol, s-a clasat al doilea in preliminarii, dupa Marian Dragulescu, iar la ,,cal’’ a terminat pe pozitia a 7-a. Vicecampion european absolut in urma cu doi ani, la Debrecen, Razvan Selariu a reusit sa se califice in finala de la individual compus de pe pozitia a 7-a, fiind totdata prima rezerva la sarituri. Desi a avut aceeasi nota-medie cu francezul Raphael Wignanitz, 16,037, acesta din urma a avut prioritate pe ultimul criteriu - prima nota din calificari mai buna.

Sandra Izbasa si Steliana Nistor, cate trei finale fiecare

Daca la masculin, Romania va fi reprezentata, duminica, in finale la doar trei aparate- sol, sarituri si cal cu manere-, la feminin, vom avea concurente la toate cele patru aparate. Astfel, Sandra Izbasa va evolua la sol, sarituri si barna, in timp ce Steliana Nistor se va alinia la startul intrecerilor de la paralele, sol si barna.