Comisiile FRF judeca dupa aceeasi lege, dar dau verdicte opuse. Dupa bilbele cu palmaresul Timisoarei si schimbarile de directie in cazul Chivu, a urmat la loc comanda in cazul Badoiu.

Universitatea Craiova a pierdut disputa cu Jiul Petrosani pentru cei 150.000 de dolari plus TVA, bani pe care oltenii ii cer in contul transferului jucatorului Alexandru Badoiu de la Jiul la Poli Timisoara. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF a reanalizat ieri litigiul existent intre cele doua grupari si a decis ca „Jiul nu are nici o datorie fata de «U» Craiova". Culmea este ca, pe 13 decembrie 2006, aceeasi Curte de Arbitraj dadea cistig de cauza „Stiintei". Ba mai mult, in luna martie a acestui an, gruparea Jiul Petrosani a fost obligata, printr-o decizie a Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul forului condus de Mircea Sandu (foto), sa achite 150.000 de dolari plus TVA clubului Universitatea, in caz contrar nefiind programata in Liga I.

Simota vrea banii

Patronul Alin Simota a platit banii, 460.000 de lei, (150.000 de dolari + TVA) pentru ca echipa sa sa fie programata la partida cu Poli Iasi, dar acum isi vrea banii inapoi. „Vom cere CAF sa puna in aplicare hotarirea, pentru ca in cel mai scurt timp sa ne recuperam datoria de 180.000 de dolari. Nu era normal sa dam bani pe un jucator accidentat, de care nici nu ne-am putut folosi si pentru care nici noi nu am luat vreun ban din transferul la Timisoara", a spus Marian Spiru, vicepresedintele clubului Jiul. Universitatea Craiova a ripostat prin directorul executiv, Ovidiu Costesin: „Comisiile FRF au demonstrat inca o data ca, atunci cind se vrea, se poate si ca legile pentru ei nu pot constitui o problema".

TAS indreapta greselile CAF

Cazul Badoiu nu este primul in care membrii comisiilor FRF isi dau cu stingul in dreptul. In urma cu citeva luni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a intervenit, dind dreptate clubului CSM Resita in cazul celor 206.000 de euro pe care gruparea banateana si-i disputa cu Universitatea Craiova, suma ce reprezinta grila de formare a jucatorului Cristi Chivu. La fel s-a intimplat si in cazul palmaresului echipei Poli Timisoara, disputat intre Claudio Zambon si Marian Iancu. Ultimul a avut cistig de cauza la CAF, dar Zambon a primit dreptate la Lausanne, cazul transformindu-se intr-un scandal international, fiind puse la indoiala corectitudinea si moralitatea celor care impart dreptatea in fotbalul romanesc.