700.000 de euro este restanta pe care le are la buget societatea care a adminsitrat in trecut clubul giulestean, ramasa actionar majoritar si la noua structura.

Antrenorul Mircea Lucescu, presedintele PSD Mircea Geoana si fostul presedinte giulestean Dinu Gheorghe ar putea plati o parte din datoriile de 700.000 de euro AFC Rapid catre stat, conform unei propuneri formulate de George Copos la AG a societatii care a administrat clubul pina vara anului 2006.

"Astazi, 27 aprilie a.c., a avut loc adunarea generala a membrilor AFC Rapid, in care au fost aprobate rezultatele financiare obtinute in 2006 si bugetul propus pentru 2007.Datele prezentate au evidentiat existenta unor obligatii financiare ale AFC Rapid in suma de peste 700.000 euro. S-a propus ca fiecare membru al asociatiei sa contribuie la stingerea lor, astfel incit cel mai tarziu la 30 iunie sa nu mai existe creante neachitate. Cu exceptia reprezentantilor firmei LaDorna, care s-au abtinut, ceilalti membri au fost de acord cu aceasta propunere", se arata intr-un comunicat semnat de George Copos.

21 de membri la AFC Rapid

Structura completa a AFC Rapid este compusa din urmatorii 21 de membri, fiecare cu 4,76190 la suta din societate: George Copos, Ana Group SA, Ana Electronic SA, Ana Pan SA, Ana Co SRL, Ana Hotels SA, Ana Teleferic SA, Ana Imep SA, Ana Mep SDV SA (grup controlat de George Copos, in total 42,85714 la suta), Jean Valvis, Dorna Lactate SA, Dorna SA, Narcisa Production SRL (grup controlat de Jean Valvis, in total 19,04762 la suta), Mircea Dan Geoana (4,76190 la suta), Dinu-Mihail Gheorghe (4,76190 la suta), George Cobzareanu (4,76190 la suta), Dan Ion Vlaicu (4,76190 la suta), Mircea Lucescu (4,76190 la suta), Dan Ostahie (4,76190 la suta), Lukoil SA (4,76190 la suta) si Ministerul Transporturilor (4,76190 la suta).

Valvis nu recunoaste

Avocatul Bogdan Aldea, reprezentantul societatilor controlate de Jean Valvis la sedinta Adunarii Generale, a declarat ca propunerea ca datoriile de peste 700.000 de euro sa fie achitate de toti membrii asociatiei nu a fost adoptata. "Este doar una dintre solutiile care au fost propuse la Adunarea Generala. Intr-adevar, domnul Copos a propus ca fiecare membru sa contribuie cu 45.000 de euro pentru achitarea datoriei. Dar aceasta nu a fost adoptata ca si hotarire obligatorie pentru membrii asociatiei, stabilindu-se programarea unor intilniri cu toti membrii in vederea gasirii unei solutii unanim acceptate. Cu privire la abtinerea mea, aceasta este justificata de faptul ca problema platii datoriilor nu a fost inscrisa pe ordinea de zi, nu era cunoscuta membrilor si in consecinta nu am avut mandat pentru vot", a spus Aldea. Acesta a explicat ca in cadrul Adunarii Generale au mai fost propuse solutii: "S-a propus ca datoriile fie sa fie suportarea de catre SC FC Rapid SA, pentru ca aceasta a preluat lotul de jucatori anul trecut si acum detine toate sursele de venit o politica de marketing mult mai activa, generatoare de venituri. ".

Citeste si: Licitatie pentru stadionul Rapidului