Din cauza tensiunilor politice, Premiile MTV, programate initial sa aiba loc la Bucuresti, se vor decerna la Sibiu, Capitala Culturala Europeana.

„Ce loc mai bun am fi putut alege pentru Premiile MTV altul decit capitala culturala europeana din 2007? Prin organizarea celui mai important eveniment al showbizului autohton la Sibiu, prima televiziune muzicala din Romania se asociaza cu cel mai apreciat oras romanesc la nivel european", a anuntat Giovanni Francesco, MTV Event Manager. Astfel a venit confirmarea ca cele mai importante premii din industria muzicala din Romania vor fi decernate la Sibiu pe 10 mai, in Piata Mare a orasului.

„Discutiile cu MTV au debutat in februarie si colaborarea a fost una foarte buna", a declarat Oana Ionita, coordonator comunicare Asociatia Sibiu 2007, partener oficial al evenimentului.

La marele show este asteptat un public de 30.000 de persoane, ceea ce va reprezenta cel mai mare numar de spectatori pe care capitala culturala ii va avea dupa inaugurarea din ianuarie.

Politica isi baga coada

Anuntul MTV a venit la zece zile dupa un alt anunt, confirmat si de Primaria Capitalei, potrivit caruia Premiile MTV urmau sa se desfasoare pe 10 mai, in Parcul Izvor din Bucuresti. Mai mult, primarul Capitalei, Adriean Videanu, aprobase un proiect de hotarire de consiliu, prin care aloca 1,7 milioane de lei pentru eveniment. Locul era parcul de linga Palatul Parlamentului, iar primaria urma sa contribuie masiv la organizare. In schimb, municipalitatea beneficia de o importanta expunere media, de la afise pina la aparitii la radio si tv.

Acum, lucrurile au luat o cu totul alta turnura. „Discutiile pentru organizarea premiilor s-au purtat si cu Sibiul, si cu Bucurestiul, paralel, inca de anul trecut. Din cauza situatiei politice, mult mai accentuata in Bucuresti, si datorita potentialului cultural al Sibiului, Capitala Culturala Europeana, am decis pentru Sibiu", ne-au declarat ieri reprezentantii MTV.

„Am vorbit cu cei de la MTV. Am promovat subiectul in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, insa din cauza tensiunilor din Consiliu proiectul nu a primit aviz favorabil. Mai mult ca sigur, Premiile MTV Romania se vor organiza la Sibiu", s-a resemnat primarul Adriean Videanu.

Faceti loc pentru MTV!

De partea cealalta, noua gazda, primarul Sibiului, se arata incintata de organizarea Premiilor MTV in Piata Mare din Hermannstadt.

„Aducerea Premiilor MTV la Sibiu vine ca un lucru normal in contextul capitalei europene. Parteneriatul cu MTV pentru desfasurarea acestui eveniment este o confirmare a statutului onorant al Sibiului si sintem convinsi de reusita proiectului", a declarat Klaus Johannis, primarul Sibiului. Primaria va contribui si financiar la proiect, insa nu a precizat inca o suma.

In perioada decernarii premiilor, la Sibiu este programat un festival de jazz in Piata Mare, insa organizatorii capitalei culturale europene spun ca spectacolele de jazz vor fi mutate in pavilionul multifunctional, recent inaugurat.

Invitatii ramin

Desi locul Premiilor MTV s-a schimbat, reprezentantii postului de televiziune au asigurat ca invitatii vor ramine aceiasi, de la invitatul-vedeta Sean Paul pina la prezentatorii Ca$$a Locco. Durata spectacolului va fi de 12 ore, potrivit planului, iar decernarea premiilor va fi pigmentata cu miniconcerte a numerosi artisti.