Handbalul masculin romanesc se afla in fata unui nou examen continental extrem de important, azi, de la ora 20.15, echipa UCM Resita urmand sa joace in Norvegia cu trofeul Challenge pe masa. Aflati in premiera in ipostaza de finalisti ai unei cupe eu
Handbalul masculin romanesc se afla in fata unui nou examen continental extrem de important, azi, de la ora 20.15, echipa UCM Resita urmand sa joace in Norvegia cu trofeul Challenge pe masa. Aflati in premiera in ipostaza de finalisti ai unei cupe europene, resitenii sunt constienti ca egalul din tur, scor 26-26, favorizeaza mai mult gruparea adversa, puternica echipa norvegiana HK Drammen, dar si-au propus sa rastoarne calculele hartiei si sa mentina trofeul in Romania, dupa ce anul trecut Steaua MFA a cucerit laurii aceleiasi competitii.
Cotata de specialistii EHF drept o echipa care joaca mult mai bine in deplasare, UCM Resita va incerca in aceasta seara, intr-un meci transmis in direct de TV Sport, de la ora 20.15, sa reediteze isprava din semifinalele intrecerii continentale, cand dupa o simpla remiza pe teren propriu in fata polonezilor de la Zaglebie Lubin au reusit sa se impuna in deplasare la o diferenta de un gol si sa acceada, in premiera, in finala Challenge Cup. "Este o situatie identica cu cea din semifinale, cand am facut un egal acasa cu echipa poloneza si ne-am impus in retur. HK Drammen este o echipa buna, dar totul este posibil. Le-am spus baietilor ca este un tren pe care nu trebuie sa-l piarda, mai ales ca avem sansa noastra", a declarat inainte de plecare antrenorul Aihan Omer, adaugand ca are incredere in potentialul echipei sale si ca resitenii nu vor repeta greselile din partida tur, cand norvegienii au egalat situatia de pe tabela de marcaj, dupa ce gazdele conduceau la o diferenta de trei goluri cu doar doua minute inainte de fluierul final. Totodata, nu trebuie omis nici faptul ca resitenii au la dispozitie doua variante pentru a mentine Challenge Cup in tara, victoria sau un rezultat de egalitate, dar la mai mult de 26 de goluri. De altfel, tunarul resitenilor, Mihai Rohozeanu, care a fost si principalul marcator al primului meci din finala, cu opt goluri, este optimist si spune ca UCM Resita este obisnuita sa joace sub presiune. "Norvegienii au o echipa experimentata, cu multi jucatori de valoare, dar si cu tineri care promit mult. Nu este deloc o surpriza ca au castigat toate cele 22 de meciuri in campionatul norvegian si conduc detasat in clasament. Sambata pornesc cu un usor avantaj, pentru ca joaca acasa, dar noi suntem obisnuiti sa jucam sub presiune. Sper sa facem un meci mai bun ca in tur si sa aducem trofeul la Resita", a spus Rohozeanu, adaugand ca in intervalul scurs de la meciul tur "am incercat sa eliminam greselile si sa ne imbunatatim jocul atat in aparare cat si in atac". Conform EHF, partida din aceasta seara va fi arbitrata de o brigada cipriota formata din Michael Argyrou si Loizos Loizou.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.